Komentara: 14
Pregleda: 7999

Novi stanovnik ZOO vrta

12.03.2014. u 17:07h
Izvor: Zoološki vrt Palić
Nakon što je dobila novi dom, medvedica Mica je u utorak, 11.03.2104. dobila i novo društvo. Iz Novog Pazara dovežen je mladi mužijak mrkog medveda.
Novi stanovnik ZOO vrta

Mužijak je star oko 5 godina i živeo je u skučenom prostoru mini zoo vrta. Pošto je zoo vrt rasformiran, vlasnici su nas kontaktirali da preuzmemo ovog aktivnog momka.

Zahvaljujući novom objektu za mrke medvede od 800 m² Zoo vrt Palić ima sve uslove za smeštaj dve jedinke ove vrste i nakon prvobitnog obilaska medveda odlučili smo da ga udomimo. Vlasnici, koji su brinuli o medvedu su ga ispratili sa suzama u očima, obzirom da im je meda bio veoma privržen. Ipak, krenuo je na daleki put u bolju budućnost. U posebnom kompartmentu, kombijem zoo vrta, medved je stigao predveče na Palić. Prenešen je u zatvoreni deo volijere gde je prespavao.

Novi stanovnik ZOO vrta

Medvedica je bila izmeštena u prednji deo i medvedi su se mogli njuškati i dodirivatikroz prozorčić. Ujutro je Mica puštena u spoljašnju volijeru a momak u prednji deo pećine gde je Mica spavala. Iako su im semirisi izmešali, njuškanje i upoznavanje i dalje traje. Oboje su oprezni ali i radoznali.

Nadamo se da će se za nekoliko dana steći uslovi za puštanje mladića u spoljašnju volijeru i da će uživati u zajedničkom životu.

Izvor: Zoološki vrt Palić
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 7999

Povezana vest

Povezane teme

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.