Komentara: 107
Pregleda: 108422

Migranti napali dvojicu 16-godišnjih Subotičana

23.08.2016. u 14:53h > 15:36
Izvor: Subotica.com
U samom centru Subotice, nedaleko od hotela Patria, krajem prošle nedelje, tri migranta su fizički napala dva 16-godišnja mladića S.S. i D.S. koji su pokušavali da im pomognu da nađu prenoćište.
Migranti napali dvojicu 16-godišnjih Subotičana

Po rečima devojke, vršnjakinje jednog od dečaka, koja je toga dana bila sa njim u društvu, grupa srednjoškolaca je negde oko 21 čas boravila u Parku Ferenca Rajhla kada su im prišla tri migranta.

- Stalno se skupljamo u parku iza Jadrana. Nismo bili sami, bilo je tu puno omladine, kada su nam prišla tri migranta i pitali gde mogu da prenoće – priča za naš sajt devojka M.P. (17) - Dva rođena brata iz našeg društva pokušali su da im objasne, ali kako nisu razumeli, krenuli su sa njima ka hotelu Patria da ih upute.

Devojka je sa ostalim društvom ostala kod Jadrana, a posle samo nekoliko trenutaka jedan od braće S.S. došao je rasečene i krvave glave.

- Sav izbezumljen rekao nam je da se sagnuo da zaveže pertle, a da je jedan od migranata izvadio skalpel i rasekao mu deo glave i uveta. Onda su pobegli. Brat mu je otišao po vodu, pokušavali smo da zaustavimo krvarenje i pozvali smo Hitnu pomoć – prepričava dalje incident devojka - Hitna je odmah odvela povređenog brata, dok je drugi dao izjavu policajcu, koji je došao kad i Hitna pomoć. Bio je prestravljen i u šoku, a povređeni brat je odmah odvežen u bolnicu.

Migranti napali dvojicu 16-godišnjih Subotičana

Zbog ovog događaja, grupa mladih se više ne sastaje na kultnom mestu kod Jadrana, već kod Zelene fontane. Deca tvrde da se više ne osećaju sigurno u svom gradu.

- Mislim da smo ih juče videli kako šetaju centrom grada, što znači da niko ništa nije preduzeo. Braća su se oporavila, ali o ovome ne žele da javno pričaju jer se boje, a i mi smo u strahu. Deca u ovom gradu više nisu bezbedna, a niko ne reaguje - dodaje vidno potresena devojka.

U PU Subotica su nam potvrdili da se dogodio incident u kome su tri migranta napala dva maloletnika, od kojih je jedan povređen.

- Policija je odmah izašla na lice mesta i o svemu obavestila nadležno Osnovno javno tužilaštvo. Lica još uvek nisu identifikovana i preduzete su sve mere i intenzivno se radi na rasvetljavanju ovog slučaja – kažu u PU Subotica.

Hitna pomoć je povređenog momka dovela u Opštu bolnicu, gde je primljen sa povredom desne strane potiljka i uveta, a i lakšom povredom kolena.

- Povrede glave nastale su oštrim predmetom, a koleno prilikom pada. Nakon što su povrede sanirane dečak je pušten kući i rečeno mu je da se javi na na kontrolu na ORL odeljenje, ali i kod psihijatra pošto je pretrpeo napad – kažu u bolnici.

Migranti napali dvojicu 16-godišnjih Subotičana

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 107
Pregleda: 108422

Povezana vest

Povezane teme

migranti

napadi migranata

nasilje

napad na javnom mestu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.