Komentara: 48
Pregleda: 9976

Godinu dana rada komunalne policije u Subotici

06.08.2012. u 12:48h
Godinu dana rada komunalne policije u Subotici

Juče, 5. avgusta 2012. godine navršilo se prvih godinu dana kako je zvanično sa radom započela služba komunalne policije u Subotici kada su promovisani službenici, vozila kao i način na koji će funkcionisati.

Nešto više od 3 meseca kasnije (10.11.2012) otvoren je i uslužni "Kontakt centar 024".

Prvih nedelju dana u cilju uhodavanja tima na terenu ali i upoznavanja građana sa njihovim nadležnostima nisu se sankcionisali prekršaji već su prekršioci bili usmeno upozoravani na licu mesta od strane službenika komunalne policije.

Par meseci kasnije otvoren je zvanično i "Kontakt centar 024" koji je posle nepunih mesec dana podneo svoj  prvi javni izveštaj građanima Subotice a nedugo zatim pohvalili saradnju komunalne policije i njihovog servisa. U prvoj polovini januara ove godine stigao je relativno skroman izveštaj sumiranja prethodna dva meseca rada i  nažalost ovo je poslednja informacija koju smo imali prilike da saznamo iz njihovog informativnog centra.

Šta je komunalna policija?
Koja su ovlašćenja komunalne policije
Obaveze i dužnosti komunalne policije

O opravdanosti postojanja ove službe treba da govore rezultati i zadovoljstvo građana. Što se tiče ovog prvog, rezultati kada bi se prezentovali zvanično u nekoj formi prihvatljivoj za širu javnost i iste redovno plasirali kroz sredstva javnog informisanja verovatno bi građani i stekli veći uvid u to šta se dešavalo poslednjih godinu dana. Možda kao posledica neadekvatnog i nepravovremenog informisanja građana o aktivnostima koje sprovodi ova služba ali pre svega samih rezultata njihovog terenskog ili administrativnog rada stiče se utisak da građani nisu baš zadovoljni radom komunalne policije ili to možda samo nije na onom očekivanom nivou kako je svojevremeno najavljivano.

Godinu dana rada komunalne policije u Subotici

U našem odeljku "Pištaljka!", koji je uzgred rečeno nastao još pre formiranja same komunalne policije u Subotici, postoji veliki broj komunalnih problema koje čekaju na rešavanje ili barem neki odgovor koji će zadovoljiti sugrađanina ili sugrađane koji su izneli konkretan komunalni problem.

Ovom prilikom urednički tim sajta subotica.com želi srećan prvi rođendan kompletnom timu komunalne policije, onima koji vode i čine kontakt centar korisnim, uz nadu da će se nastaviti rešavati komunalni problemi sugrađana kako onih koji prolaze kroz njihov sistem tako i onih koji se svakodnevno objavljuju u našem specijalizovanom komunalnom odeljku "Pištaljka!".

Pridružite nam se na forumu u diskusiji na temu subotičke komunalne policije
www.subotica.com/forum/suboticka-komunalna-policija-t50.html 

Godinu dana rada komunalne policije u Subotici

Povezane teme: Kontakt centar 024 / Komunalna policija 

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 9976

Povezane vesti

Povezane teme

kontakt centar 024

komunalni problemi Subotica

komunalna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.