Komentara: 9
Pregleda: 4706

Fudbaleri Spartaka spremni za novu sezonu

18.07.2016. u 13:53h > 19:08
Izvor: RTV
Fudbaleri i stručni štab subotičkog Spartaka zadovoljni su dosadašnjim tokom priprema za start domaćeg fudbalskog šampionata. Iako je klub napustila nekolicina prvotimaca, dovedena su kako talentovana, tako i iskusna pojačanja, a sve u cilju da subotički klub ponovo igra na način na koji je igrao tokom prolećne polusezone.
Fudbaleri Spartaka spremni za novu sezonu

Po povratku sa Zlatibora, ekipa Spartak Ždrepčeve krvi nastavila je danas u Subotici pripreme za novu sezonu u najjačem fudbalskom šampionatu Srbije. Tokom prethodne četiri nedelje odigrano je više od deset pripremnih utakmica, tokom kojih su ostvareni različiti rezultati, a među kojima se izdvaja nerešenih 1:1 sa ruskom Mordovijom iz Saranska.

- "Najbitnije je da polako dolazimo do te naše igre i da stvaramo šanse, a nadam se da će sa ovim utakmicama koje dolaze u prvenstvu doći i golovi i dobri rezultati", rekao je Vladimir Torbica, kapiten FK "Spartak Ždrepčeva krv".

DOMAĆINSTVO U NOVOM SADU - Kako je ranije rečeno Spartak Ždrepčeva krv zbog nemogućnosti igranja utakmica u večernjem terminu neće moći do daljnjeg da dočekuje u Subotici, ali u međuvremenu pojavila se mogućnost da nekoliko utakmica "golubovi" odigraju u Novom Sadu, a kada prođu vrućine da Subotičani zaigraju u svom gradu. Protiv ovog predlog pobunilo se nekoliko superligaških klubova, smatrajući da bi se time ugrozila regularnost takmičenja.

Prelazni rok je i dalje u toku, klub je napustila nekolicina iskusnih prvotimaca, a danas su po prvi put na travu trening centra Gradskog stadiona istrčala pojačanja, među kojima se izdvajaju mladi Nemanja Glavčić, kao i iskusni Naemeka Ađuru, Marko Anđić i Savo Pavićević.

- "Lično se nadam da ću biti spreman za prvo kolo, radim sve da budem na raspolaganju šefu za prvo kolo, tako da ćemo videti. Najbitnije je da su ostali momci zdravi", naglasio je Savo Pavićević.

Trener Spartaka, ruski strateg Andrej Černišov ima na raspolaganju još pet dana pred premijeru u fudbalskom šampionatu, protiv Voždovca u Beogradu, kako bi ekipu što bolje uigrao i kako bi Spartak pružao partije na nivou prolećnog dela šampionata, kada je sa dna pobegao na vrh plejaut tabele.

- "Sigurno da i mi to očekujemo, međutim, mislim da je potrebno još malo vremena da bi se igrači upoznali kako treba", rekao je Černišov.

U klubu je trenutno na probi desetak fudbalera iz afričkih zemalja, Rusije, Ukrajine i Kine. Na današnjem treningu nije bilo "zlatnog orlića" sa Novog Zelanda Stefana Ilića, koji je tokom dana potpisao trogodišnji Ugovor sa Crvenom zvezdom.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4706

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.