Komentara: 3
Pregleda: 2341

ZZJZ dobio sredstva za realizaciju Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti

21.01.2015. u 12:43h
Izvor: Subotica.com
Zavod za javno zdravlje Subotica je dobio od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu sredstva za realizaciju projekta "Hoću da znam jer ja biram!". Tim povodom danas je u ovoj ustanovi održana konferencija za novinare na kojoj je saopšteno više detalja o samo projektu i načinu realizacije.
ZZJZ dobio sredstva za realizaciju Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti

Konkurs je raspisan u oktobru prošle godine radi realizacije Akcionog plana za borbu protiv droga u AP Vojvodini. Partneri na Projektu su Udruženje za pomoć zavisnicima i bivšim zavisnicima „Restart“ iz Novog Sada, Kancelarija za mlade Grada Subotica i Politehnička škola iz Subotice sa Prof. Isom Planićem.

Cilj projekta "Hoću da znam jer ja biram!“ je smanjenje problema bolesti zavisnosti u AP Vojvodini kroz unapređenje informisanosti, znanja i motivaciju mladih da kroz kreativnost prevazilaze razvojne probleme, korisno provode slobodno vreme i usvajaju ponašanja u korist zdravlja. Ciljna grupa su prvenstveno učenici srednjih škola, ali verujemo da će aktivnosti Projekta imati posredan uticaj i na ostale grupe mladih.

Koje aktivnosti su planirane u Projektu?

Planirane su multimedijalne tribine za učenike srednjih škola Subotice, Bačke Topole i Novog Sada. Multimedijalne tribine predstavljaju savremen i potpuno nov pristup u edukativnom radu sa mladima. Tribine će voditi multidisciplinarni tim koji čine lekar, psiholog, poznati sportista i bivši zavisnik, a njihov razgovor će pratiti sinhronizovano video materijal koji ilustruje razgovor između učesnika tribine. Biće prilike i za aktivno uključenje srednjoškolaca.

ZZJZ dobio sredstva za realizaciju Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti

U Projektu su planirane i različite sportske aktivnosti i promocija kontakta sa prirodom.

Za sve srednje škole na teritoriji AP Vojvodine će biti raspisan konkurs za kratki video zapis (mobilnim telefonom). Ovim konkursom želimo da podstaknemo mlade da razmišljaju o svom zdravlju, posledicama zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, kao i da ih edukujemo da preventivno deluju i aktivno učestvuju u rešavanju problema bolesti zavisnosti. Pristigli radovi srednjoškolaca će biti postavljeni na društvenim mrežama i biće dostupni za glasanje i komentare mladih. Za najuspešnije su planirane nagrade koje će im biti uručene na Svetski dan prevencije zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. juna.

Po rečima prim. mr sc med Nade Kosić Bibić, spec. socijalne medicine planirana je intenzivna kampanja na društvenim mrežama, a verujemo da će i svi lokalni pisani i elektronski mediji dati punu podršku Projektu.

Projektne aktivnosti će trajati od januara do kraja avgusta, a izveštaj o realizaciji treba da bude gotov do 15. septembra 2015. godine. Za realizaciju Projekta je odobreno 200.000 dinara. Koordinator Projekta je Dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja u Zavodu za javno zdravlje Subotica.

Izvor: Subotica.com
Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti Kzn povodom realizacije Akcionog plana za borbu protiv bolesti zavisnosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2341
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

narkomanija

bolest zavisnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.