Komentara: 74
Pregleda: 13311

ZZ "Republika Srpska" Subotica osudila napad na njihovog istaknutog člana

31.08.2017. u 14:23h
Zajedničko saopštenje Zavičajne zajednice Republike Srpske Subotica, Kluba izbeglih, prognaninh i doseljenih lica „Zavičaj „ Pačir, Kluba prognanih i doseljenih lica Bačka Topola, Srpski zavičajni klub „Sloga“ Subotica, Udruženja Vrbljanaca MO Subotica i Zavičajnog udruženja „Dalmacija prenosimo u celosti.
ZZ "Republika Srpska" Subotica osudila napad na njihovog istaknutog člana

Obaveštavamo medije i širu javnost da je Vladimir Polovina, član Zavičajne zajednice „Republika Srpska“ Subotica, napadnut u subotu, 26.08.2017. godine u hotelu Galerija u Subotici u razgovoru sa Gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom u prisustvu nekoliko svedoka.

Ovaj nemili događaj odigrao se tokom razgovora u kojem gradonačelnik prema našem istaknutom članu Vladimiru Polovini izriče niz uvreda i direktnih i ozbiljnih pretnji. Osim toga, gradonačelnik na neprimeren način pokušava uneti razdor između nas i naše braće iz Crne Gore, što mu je unapred osuđeno na neuspeh i što sigurno nije odraz državne politike Srbije i Predsednika Republike Srbije.

Naši preci, kao i naša braća iz Crne Gore, su kroz istoriju u ovakvim situacijama nalazili odgovor u tradicionalnom načinu otpora nepravdi, ali smo sigurni da će u našoj Republici Srbiji institucije sistema pobediti i da će pravda da prevlada nad nepravdom, da će pristojnost da prevlada nad bahatosti i da će dobro pobediti loše !?.

Ono što su nas naučili naši preci i što nosimo iz zavičaja jeste humanost, odgovornost, nezavisnost, ali i suprostavljanje nepravdi, i to jasno i nedvosmisleno. To činimo i ovog puta.

Najoštrije osuđujemo napad na našeg člana Vladimira Polovinu i šaljemo poruku svakoj vrsti pretnje da naš Vladimir nije sam!

Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ Subotica, kao i ostala srpska udruženja dole u potpisu, uvek će se boriti za odbranu ljudskih i građanskih prava svakog građanina Subotice, kao i za funkcionisanje institucija sistema Republike Srbije.

ZZ "Republika Srpska" Subotica osudila napad na njihovog istaknutog člana

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 74
Pregleda: 13311

Povezane vesti

Povezane teme

zavičajna zajednica republika srpska subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.