Komentara: 55
Pregleda: 10404
Foto

Zorana Mihajlović obišla rekonstruisani put do petlje "Subotica Istok"

09.07.2014. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Infrastukturni projekti poput obilaznice oko Subotice, bez obzira na nedostatak sredstava i poplave, neće stati, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je obišla rekonstruisanu deonicu puta koji povezuje Suboticu i auto-put Horgoš – Beograd i najavila da će ministarstvu ubuduće više pažnje posvetiti održavanju puteva.
Zorana Mihajlović obišla rekonstruisani put do petlje "Subotica Istok"

Gradonačelnik Subotice Jene Magai istakao je da je lokalna samouprava uspostavila dobru saradnju sa nadležnim državnim organima po pitanju dalje izgradnje Ipsilon kraka, ali i zgrade Narodnog pozorišta.

Od kraja maja do kraja juna subotička kompanija “Vojput” obavila je rekonstrukciju saobraćajnice koja povezuje Suboticu sa petljom istok auto-puta Horgoš – Beograd. Rekonstruisano je blizu sedam kilometara magistralnog puta, a radove je sa skoro 90 miliona dinara finansiralo Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Direktor kompanije “Vojput” Duško Dražić uručio je ministarki projekte vezane za izgradnju obilaznice oko Subotice – Ipsilon krak. Mihajlovićeva je rekla da projekti koji su važni za povezivanje i transport, bez obzira na poplave i nedostatak sredstava, ne mogu da stanu.

O ipsilon kraku više je govorio gradonačelnik Jene Maglai koji tvrdi da još uvek 51 parcela na trasi nije eksproprisana, da bi taj posao mogao biti okončan na jesen, te da još nije završeno projektovanje jednog nadvožnjaka i kružnih tokova. Ukoliko se isplati dosadašnji izvođač stvorili bi se uslovi, ako se obezbede sredstva, da sledeće godine krene dalja gradnja obilaznice.

Maglai se dotakao i izgradnje Narodnog pozorišta, rekavši da je o tome razgovarao sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem. Gradonačelnik tvrdi da ministarstvo u poslednjih nekoliko godina, iako jedan od potpisnika ugovora o izgradnji, uopšte nema saznanja o projektu izgradnje pozorišta. O samom projektu kaže da do sada nije postojala kompletna dokumentacija za izgradnju, da za novi deo ne postoji ni građevinska dozvola, a da je čitav projekat vođen po partijskoj liniji, van institucija sistema.

Maglai se nada da će Fond za kapitalna ulaganja uskoro konačno dati saglasnost na raspisivanje javne nabavke za nastavak radova na starom delu pozorišta, pošto je potrebna dokumentacija spremna.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 55
Pregleda: 10404
Povezana vest
Povezane teme
Grad Subotica jene maglai vojput subotica autoput ilija maravić gojko radić dragi vučković zorana mihajlović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.