Komentara: 44
Pregleda: 11689

Jene Maglai: Pozorište nema ni građevinsku dozvolu

09.07.2014. u 18:04h
Izvor: RTV City
Gradonačelnik Jene Maglai izjavio je da je projektna dokumentacija potrebna za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta tek sad kompletirana tako da se taj projekat može nastaviti za mesec dana. Ovi propusti govore o neozbiljnom pristupu jednom od najvažnijih pitanja proteklih godina pa to pokazuje da centar grada stoji ruiniran uglavnom zbog političkih igara lokalnih vlasti.
Jene Maglai: Pozorište nema ni građevinsku dozvolu

Gradonačelnik Maglai je razgovarao u Beogradu sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem o problemu subotičkog Narodnog pozorišta dobivši obećanje da će se sa tim projektom nastaviti čim se isprave veliki propusti do kojih je došlo u nekoliko prethodnih godina.

Projektna dokumentacija za pozorište je tek sad kompletirana, a Ministarstvo kulture već godinama nije imalo zvanične informacije koje su odluke donete, što govori da se ovaj projekat vodio po partijskim linijama, smatra gradonačelnik Maglai. Šokantan je i podatak da za novi deo pozorišta za sve ove godine nije izdata čak ni građevinska dozvola.

Jene Maglai: Pozorište nema ni građevinsku dozvolu

„Juče sam razgovarao sa ministrom Tasovcem vezano za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta. Imali smo veoma otvoren i korektan razgovor. Dogovorili smo se da dokumentacija koju imamo dostavimo nadležnom ministarstvu jer smo došli do saznanja da ministarstvo poslednjih nekoliko godina uopšte nema saznanja šta se dešava oko izgradnje pozorišta. Oni nisu imali nikakve informacije kakve odluke su donešene. Posle toga ćemo se obratiti pokrajinskim organima i da sledeće godine krenemo u nastavak realizacije tog projekta.

Nadam se ćemo konačno za nekoliko dana dobiti odobrenje Fonda za kapitalne investicije da raspišemo javni tender za stari deo, vrednosti 85 miliona dinara, pošto je kompletna dokumentacija završena. Najverovatnije ćemo sredinom avgusta imati kompletnu dokumentaciju za izgradnju Narodnog pozorišta. Ona do sad nije postojala“, izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice

„Razgovarali smo i o pozorištu i o nekim drugim projektima. Juče je bio i jedan sastanak u Ministarstvu kulture vezano upravo za to. Videla sam se sa Tasovcem i dogovor je da ćemo sledeće nedelje sesti i dogovoriti se kako ćemo to da regulišemo. naći će se način, to je najvažnije. Za mene je bilo najvažnije da ministar kulture kaže da ćemo naći način“, rekla je Zorana Mihajlovićministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 11689

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.