• Pregleda: 3139

ŽOK "Subotica" napravio druženje povodom kraja sezone

ŽOK "Subotica" organizovao je tradicionalno druženje polaznika škole odbojke, takmičarki i trenera. Kao i ranijih godina devojčice su imale priliku da se druže i fotografišu sa reprezentativkom Srbije Sanjom Malagurski, inače rođenom Subotičankom, koja danas sa velikim uspehom igra u Italiji.
ŽOK "Subotica" napravio druženje povodom kraja sezone

ŽOK "Subotica" broji 130 devojčica, od čega je 20 devojčica u takmičarskoj ekipi, dok su ostale u školi odbojke. Takmičarska ekipa je prvenstvo u Vojvođanskoj ligi završila na trećem mestu, što je po rečima trenera Nataše Jančikin veliki uspeh uzimajući u obzir da su devojčice veoma mlade

- Mi smo veoma zadovoljni ostvarenim u prethodnoj sezoni, u našoj ekipi ima tek par starijih devojčica, ostale su sve osnovna škola, pionirke. Što se tiče takmičarskih ambicija, cilj nam je da za dve do tri godine osvojimo prvenstvo i da pređemo u rang više. U narednoj sezoni nastavljamo i pionirsko prvenstvo. - istakla je Jančikin

Specijalni gost na druženju bila je reprezentativka Srbije, 26-godišnja Sanja Malagurski, koja je pozdravila devojčice, a neke od njih i nagradila reprezentativnim dresom sa njenim brojem. Među onima koji su dobili dres su kapiten kadetske ekipe Irina Pejn, koja se na kraju ove sezone oprostila od dresa ŽOK "Subotica", ali i mlada devojčica Lara Žigić koja je Sanji poslala pismo u Italiju koje ju je jako obradovalo, te je reprezentativka želela da se na neki način zahvali.

Sanja Malagurski i Irina Pejn

Lara Žigić i Sanja Malagurski

- Treniram odbojku već šest godina i jako volim Sanju Malagurski. Od nje sam dobila mali poklon i jako sam joj zahvalna na tome. Ove u ŽOK "Subotica" imam jako dobre trenere i jako sam zadovoljna. - rekla je Lara Žigić

Još jedna od devojčica iz škole odbojke, Jovana Miletić, trenira godinu i po dana, kaže da je na treningu zabavno, da joj se sviđa druženje, ali i da se svašta zanimljivo nauči.

Iza Sanje Malagurski je odlična sezona. Ona trenutno igra u Italiji, u jednoj od najjačih liga, za klub Montikjari, u pauzi između klupskih i reprezentativnih obaveza našla je vremena da se još jednom druži sa devojčicama iz Subotice.

- Drago mi je dam još jednom deo ove divne manifestacije, a posebno mi je drago što vidim da iz godine u godinu ima sve više devojčica. Ovo mesto je za mene posebno jer tu sam napravila svoje prve odbojkaške korake i uvek je veliko zadovoljstvo vratiti se u ovaj grad i među moje prijatelje, među svu ovu decu. - rekla je Malagurski.

Srpska reprezentativka je više od 20 minuta strpljivo potpisivala autograme i fotografisala se sa devojčicama koje su bile presrećne što su videle sigurno jednog od svojih odbojkaških idola, a pri tome je i istakla da je i za nju velika čast da je devojčice prate i žele da krenu njenim stopama.

Sanja Malagurski i Nataša Jančikin

U toku je upis u školu odbojke ŽOK "Subotica". Termini treninga su sreda, četvrtak i subota. Više informacija putem telefona 064/146-56-78.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.