Komentara: 2
Pregleda: 5024

ŽOK "Spartak" u novu sezonu sa više dece iz Subotice

25.08.2016. u 10:55h
Izvor: Subotičke novine
Odbojkašice Spartaka pre desetak dana započele su pripreme za novu sezonu, a u nju će po svemu sudeći ući sa perspektivnim mladim igračicama iz sopstvenog pogona, što je po rečima šefa struje dobar zalog za budućnost. U timu će ostati i nekoliko iskusnijih igračica.
ŽOK "Spartak" u novu sezonu sa više dece iz Subotice

Odbojkašice Spartaka privode kraju drugu nedelja priprema, a već po običaju u ekipama u kojima je kao trener radio Goran Ilić, ne propušta se ni jedan momenat da se poradi na formi potrebnoj za borbu u Super ligi Srbije.

- Kao i obično, igračice ne dođu baš kako bi trebalo, ali dobro, tako je svude, sve to ide u rok službe, a imamo dovoljno vremena do početka takmičenja, još osam nedelja da dođemo do željene forme - ističe Ilić, pa se osvrće na kadrovsku situaciju:

- Još uvek imamo problema oko sastava, fali nam tehničar, još jedan primač-korektor. Ako uspemo nešto da rešimo super, ako ne, okrećemo se snagama u sopstvenim redovima. Naravno, od toga kako ćemo zaokružiti ekipu i kako će to uraditi drugi, zavisiće i naše ambicije. Oni koji bolje pamte znaju i neka srećnija vremena kada smo parirali i nekima od najboljih ekipa Jugoslavije, pa smo igrali i Evropu, i to sa jednom prosečnom ekipom. Tako i sada pokušavamo da izvučemo maksimum, a u ovom sastavu bi bilo realno da budemo među četiri.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Baru, devetu u istoriji. Kadetkinje Srbije su u finalu svladale Tursku (3:0), a među boljima na turniru bila je i Barbara Batinić, talentovana odbojkašica Spartaka.

Strategija da se ponovo crpe igračice iz sopstvene škole može biti dobro rešenje na duže staze.

- Možda je i neko krajnje vreme da se Spartak počinje više baviti svojom decom. Zna se da je pionirska ekipa treća u Srbiji i toj deci moramo pronaći mesto za napredak. Teško je tako tražiti dobar plasman u Super ligi, ali možda sada stavimo rezultat u drugi plan. Licenciraćemo svu talentovanu decu, a bliže prvom timu je već tandem Batinić - Ilić. Imamo i iskusnih igračica kao što su Sredić, Bogdanović i Cvetićanin, malo smo hendikepirani zbog izostanka Raj-lićeve koja je operisana i ne znamo kada će nam se priključiti, ali će to svakako biti jedna solidna ekipa - dodaje Ilić.

Prvi prijateljski mečevi kreću početkom septembra, potom sledi nastup na nekoliko turnira, među kojima je i Memorijal "Josip Josa Marković" u Subotici, dve nedelje pred početak sezone.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5024

Povezana vest

Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.