Komentara: 3
Pregleda: 5921
Foto

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

15.06.2016. u 14:22h
Izvor: Subotica.com
Atletski klub železničara "Spartak" iza sebe ima pregršt uspešnih nastupa na više takmičenja u Srbiji i regionu. Svakako najzapaženiji je nastup na Prvenstvu Srbije za juniore gde je najuspešnija takmičarka prvenstva Jovana Ilić osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Zapažene nastupe imali su i veterani.
Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

Na nedavno održanom juniorskom Prvenstvu Srbije atletičarke Spartaka Luna Vodana Jović, Valentina Kenjereš, Bojana Savanov i Jovana Ilić ostvarile su fantastične rezultate i time još jednom potvrdile da se u Subotici i pored teških uslova za treniranje dobro radi i da se stvaraju šampioni kraljice sportova.

Na ovom prvenstvu Jovana Ilić osvojila je četiri prva i jedno drugo mesto zbog čega je i proglašena za najuspešniju takmičarku turnira. Jovana je bila najbolja na 100m, 200m i u troskoku. Odličan rezultat upotpunila je pobedom u štafeti 4x400m, dok je u trci štafeta na 4x100m zauzela 2. mesto.

- "Iza nas je jedno od najzančajnijih takmičenja u sezoni, dugo smo se spremali za to, međutim zbog loših uslova u Subotici morala sam često da putujem o svom trošku u Novi Sad na treninge jer dok sam ovde trenirala povredila sam leđa, zbog čega nisam mogla da treniram dve nedelje, ali i pored toga uspela sam da ostvarim odličan uspeh, rekla bih i moje najuspešnije takmičenje u dosadašnjoj karijeri" - izjavila je Jovana Ilić

Luna Vodana Jović na Prvenstvu Srbije je zauzela 3. mesto u trci na 400m, dok su joj na 200m falile dve stotinke za plasman u finale. Valentina Kenjereš zauzela je ukupno 7. mesto u trci na 400m,a  takođe je trčala u štafetama 4x100 i 4x400m. Bojana Savanov zauzela je ukupno 9. mesto u trci na 100m i nastupala je u trkama štafeta 4x100 i 4x400m.

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

Takmičarke Spartaka iza sebe imaju brojne nastupe na međunarodnim takmičenjima, prvenstvima Evrope i sveta, Balkanijadama, a u narednom periodu očekuju ih novi nastupi kako u Srbiji (seniorsko) tako i na međunarodnoj sceni.

Atletska staza u narednih godinu dana? - Iz AK "Spartak" danas su saopštili najnovije informacije koje su došle kroz saradnju sa Atletskim savezom Srbije, po kojima se najavljuje da bi atletičari u narednih godinu dana mogli da dobiju novu stazu. Ovo je priča koja je već ispričana pre dve godine, ali od tada se ništa nije pomerilo, međutim atletičari se ipak nadaju da će od toga biti nešto..

Na nedavno ostvarene rezultate osvrnuo se Jožef Kereši, direktor i trener AK "Spartak"

- "Ovo je jedan od najvećih uspeha Kluba u poslednjih 15 godina. Uspeh nije doašo slučajno, on je plod ozbiljnog rada trojice trenera Bele Evetovića, Zvezdana Kalmara i mene. Postepeno smo od 2009. godine postepeno gradili ovu ekipu i tako isplanirali da u dva olimpijska ciklusa devojke u svojim poslednjim nastupima kao juniorke pokušaju da se kvalifikuju za neko Svetsko prvenstvo, a potajno smo se nadali i Olimpijskim igrama u Riju, što nažalost nije bilo realno" - sumirao je Kereši

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

I pored značajnih uspeha u pojeidnačnoj konkurenciji Kereši žali za ekipnim uspesima konstujući da je klub u proteklom periodu ostao bez 7-8 takmičarki koje su pokazale zavidan kvalitet i bile bi svakako pojačanje uz već pomenute takmičarke koje su nas obradovale proteklog vikenda.

- "Naše četiri cure mnogo su napredovale uz svoje drugarice Martinu Beniš, Dunju Jurčak, Saru Knežević, Fani Lajko, Aleksandru Govorković i Jelenu Subotić koje su nažalost završile svoje atletičarske karijere. Ekipno trenutno ne možemo da napravimo neki značajniji rezultat, ali sigurni smo da će Spartak jačati i izbrusiti nove bisere srpske atletike pa ćemo i kao tim zablistati" - dodao je direktor kluba Jožef Kereši.

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

O rezultatima mlađih kategorija i perspektivi budućeg seniorskog tima govorio je Zvezdan Kalmar, jedan od trenera AK "Spartak".

- "Mi sada imao vrlo kvalitetnu grupu u uzrastu mlađih pionira koji su u proteklom periodu imali vrlo zapažene rezultate, imamo šampione Srbije na 300 metara, na 60 metara, učestvovali smo na pokrajinskim takmičenjima, u krosu smo bili jako dobri." - rekao je Kalmar i dodao da Subotica i Srbija mogu u narednom periodu da računaju da će imati vrlo kvalitetne atletičare u seniorskom uzrastu, što je kako kaže svakako i dobro za srpsku atletiku.

Pregršt medalja i pobedničkih pehara doneo je i veteran Radovan Radulović koji je u proteklom periodu nastupao na nekoliko takmičenja kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

U seniorskoj kategoriji Dijana Šefčić nastavila je dominaciju u državi u kategoriji bacanja kugle, dok je u muškoj konkurenciji Arpad Šinko nedavno osvojio treće mesto na prvenstvu Vojvodine.

Jedan od najboljih atletičara Spartaka svih vremena, danas u ulozi generalnog sekretara Kluba Laslo Ubori rekao je da su uslovi za treniranje na Gradskom stadionu prilično loši, štaviše opasni po zdravlje takmičara (česte povrede) jer je trenažni prostor nedovoljno uređen i prilagođen potrebama atletičara, ali takođe veruje da bi se postavljanjem nove tartan staze uslovi značajno poboljšali.

Značajni uspesi atletičara Spartaka na domaćoj i međunarodnoj sceni

Naredno takmičenje atletičari će imati predstojećeg vikenda na državnom prvenstvu za sve uzraste u Novom Sadu, gde su uslovi za atletiku na najvišem nivou.

Izvor: Subotica.com
Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak" Press povodom uspeha takmičara Atletskog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5921

Povezane vesti

Povezane teme

atletski klub spartak

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.