Komentara: 1
Pregleda: 2435

Značaj slobodnih zona u fokusu naučnog skupa "Strategijski menadžment"

13.05.2022. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Značaj slobodnih zona za regionalni ekonomski razvoj, kao i njihovo funkcionisanje u izazovnim vremenima centralne su teme panel diskusija koje će biti održane u okviru tradicionalnog Internacionalnog naučnog skupa "Strategijski menadžment", koji organizuje Ekonomski fakultet. Ovaj naučni skup okupiće eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva, koji će prezentovati naučne radove u okviru sesija i plenarnih sednica.
Značaj slobodnih zona u fokusu naučnog skupa "Strategijski menadžment"

Na 27. Internacionalnom naučnom skupu "Strategijski menadžment", koji će biti održan u petak, 20. maja, u zgradi Ekonomskog fakulteta, po prvi put će, osim sesija i plenarnih sednica, biti upriličene i panel diskusije na temu funkcionisanja slobodnih zona i njhov značaj za regionalni razvoj. 

- Na tim panel diskusijama razgovaraće se o aktuelnoj privrednoj situaciji. Doprinos slobodnih zona regionalnom ekonomskom razvoju je tema prve panel diskusije, dok će u drugoj panel diskusiji biti reči o izazovima sa kojima se suočavaju strani investitori zbog poremećaja u globalnim lancima snabdevanja - objašnjava prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Značaj slobodnih zona u fokusu naučnog skupa "Strategijski menadžment"Za predstavnike subotičke Slobodne zone ovaj naučni skup prilika je da se obrade teme od značaja i da se, kroz komunikaciju i diskusiju, dođe do mogućih rešenja onih problema sa kojima se trenutno suočavaju privrednici. 

- Naše strateško opredeljenje je da u narednom periodu sarađujemo sa naučnim ustanovama, da pokažemo da Slobodna zona nije "šrafciger industrija", već da je reč o izuzetno sofisticiranoj tehnologiji. Ovaj naučni skup je došao u pravo vreme, jer smo svedoci krize koja nas je sve zadesila, pa ćemo na panel diskusijama čuti sa kojim se to problemima suočavaju korisnici slobodnih zona, a posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o uvozno orijentisanim, a istovremeno i izvozno orijentisanim kompanijama - kaže Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica.

Značaj slobodnih zona u fokusu naučnog skupa "Strategijski menadžment"Osim panel diskusija, u okviru Naučnog skupa "Strategijski menadžment", biće upriličene i plenarne sednice, kao i paralelne sesije, na kojima će biti izlagani naučni radovi.

- U pitanju je jedan pravi internacionalni naučni skup. Osim iz Srbije, dolaze nam i kolege iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije i Mađarske - navode sa Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2435
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

naučni skup Subotica

naučni skup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.