• Pregleda: 2831

"Zmajevi" pobednik 3 na 3 basket turnira

Turnir Prvenstva Srbije i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, podržan od strane nacionalnog košarkaškog saveza i FIBA, završen je pobedom beogradske ekipe "Zmajevi", koji su u seniorskom finalu bili bolji od domaćina turnira, ekipe "Lični 3x3".
"Zmajevi" pobednik 3 na 3 basket turnira

Turnir u uličnoj odbojci prvobitno je planiran da se održi na centralnom gradskom trgu, međutim loše vremenske prilike u subotu uslovile su promenu lokacije održavanja, pa su se takmičari i čitava logistika silom prilika morali preseliti u salu MESŠC-a.

Pošto je takmičenje bilo dosta ispomerano bilo je neophodno da se ubrza tempo odigranja utakmica pa su se tako ekipe ubrzano smenjivale, sa minimalno predaha i uz visok tempo igre. Učestvovalo je 18 ekipa, igralo se u šest grupa.

Dobrim nastupima u seniorskoj konkurenciji do finala se probila subotička ekipa "Lični 3x3", ali nažalost tu je i stala s obzirom da nije imala snage da se u odlučujućem meču nosi sa odličnom ekipom "Zmajeva" koja je pobedom od 21:11 došla do trofeja i najvrednije novčane nagrade. Beograđni su ostavili vrlo lep utisak tokom celog turnira, ali ne bi bilo nezasluženo ni da su domaći ušli u nešto neizvesniju završnicu.

Pre seniorskog finala za titulu u juniorskoj konkurenciji borili su se dve subotičke ekipe "Spartak3x3" i "Srejo". U ovom finalu slavila je ekipa "Srejo" sa 21:18. Kvalifikacioni turnir juniora odigran je dan ranije, u petak.

Ekipu "Lični 3x3" činili su: Stefan Ljubenković, Aelksandar Danilović, Miljan Bocka i Veljko Brkić. Finalisti u juniorima, ekipa Spartak 3x3 bila je u sastavu: Njegoš Milović, Dušan Simjanoski, Srđan Kopunović i Stefan Bjelić, dok je "Srejo" trijumfovao sa ekipom koju su činili Đorđe U., Aleksa S., Luka Z., Petar M.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
PEDJA Odgovori
dajte nam puna imena tih Juniorskih poBEDNIKA !!! Posto se citav grad smeje i zabavlja i prica o tom finalu, barem je red da se za svoj postupak nagrade da im se kaze puno ime i prezime !! Zasto da se kriju treba na ponos i cast da im bude kako su uspeli da osvoje turnir ! svima napisali puna imena i prezimena osim nasim mladim herojima pa ne ide....:)
treba da se zna ko su ti momci junaci basketa, svakako su zasluzili - usli su u legende !!! Bravo , pravi sportisti na primer drugima koliko cujem vec su postali internet zvezde ( i po drustvenim mrezama van nase drzave) ....:)
www.subotica.com Odgovori
Nažalost nemamo puna imena pobednika juniorskog finala. Podatke o timovima smo pruzeli sa zvaničnog FIBA sajta https://goo.gl/AV9esJ a tamo finalisti (SPARTAK 3x3) su navedeni punim imenom i prezimenom, dok je "Srejo" bez prezimena.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.