Komentara: 0
Pregleda: 2943
Foto

Zimski festival tradicija u subotu na Paliću

29.11.2017. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Peti po redu Zimski festival tradicija, održaće se u subotu, 2. decembra, kod Male gostione na Paliću. Posetioce očekuje više od 50 izlagača domaće hrane i rukotvorina sa teritorije Vojvodine, kao i već tradicionalno takmičenje u pečenju čvaraka.
Zimski festival tradicija u subotu na Paliću

Ovogodišnji Zimski festival tradicija donosi posetiocima bogatu ponudu domaćih proizvoda iz naših seoskih kuća, ručno rađenih od lokalnih sirovina. Osim dobro prepoznatljive hrane i pića, na vašaru će biti izložene razne rukotvorine, poput predmeta koji se svakodnevno koriste u domaćinstvu, kao i novogodišnji ukrasi, povodom predstojećih praznika. Čila Abraham, predsednica Regionalnog udruženja građana "Ludaš pusta", kaže da je ova manifestacija proizvod odlične saradnje organizatora i izlagača, od kojih su neki svoju radinost pretočili u preduzetništvo.

- Pre devet godina, napravili smo jedinstvenu bazu podataka naših izlagača domaće hrane i rukotvorina, jer smo na taj način želeli da im pružimo podršku i lojalnost. Danas možemo da se pohvalimo uspešnom saradnjom, jer imamo nekoliko primera preduzetnika, čije porodice žive, rade i zapošljavaju ljude od svoje radinosti. To nam je i bio krajnji cilj, da ovom manifestacijom oživimo tradiciju i obezbedimo finansijski napredak našim preduzetnicima, kako bismo im olakšali život na selu - istakla je Abraham. 

Početak manifestacije zakazan je za subotu u 11 časova, kada će se otvoriti izložba i vašar lokalnih proizvoda, nakon čega će uslediti već tradicionalno takmičenje u pečenju čvaraka.

Zimski festival tradicija u subotu na Paliću

- Ove godine očekujemo da ćemo peći više od 1.000 kilograma slanine, jer nam se do sada prijavilo preko 20 takmičarskih ekipa. O pobedniku će odlučivati tročlani žiti, koji će na osnovu boje, izgleda i ukusa, proglasiti najbolje tri ekipe, koje će očekuju vredne nagrade - rekla je Marija Kostadinović Nikolić, ispred mesare "Noge", glavnog organizatora takmičenja.

Ukoliko želite da učestvujete u takmičenju pečenja čvaraka, svoju ekipu možete prijaviti do petka, 1. decembra, do 12 časova, na broj telefona 069 754 043. Kotizacija za učešće iznosi 2.000 dinara, a u cenu je uključeno 10 kilograma slanine.

Izvor: Subotica.com
Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija Najava Zimskog festivala tradicija
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2943
Povezane teme

palić

zimski festival tradicija

čvarkijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.