Komentara: 15
Pregleda: 6626
Foto

Žigmanov: "Odbacujem tendenciozne optužbe, Zavod posluje transparentno i u skladu sa zakonom"

21.09.2020. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
Žigmanov: "Odbacujem tendenciozne optužbe, Zavod posluje transparentno i u skladu sa zakonom"

Na konferenciji za medije u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) javnosti se obratio predsednik ustanove, Tomislav Žigmanov. Povod obraćanja je bio odgovor na nedavne optužbe na račun te ustanove kulture hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

- Demantujem optužbe da podaci o radu Zаvoda nisu dostupni javnosti, štaviše svi podaci o svakom segmentu dostupni su svim nadležnim telima - započeo je Žigmanov obraćanje. - Zavod od osnivanja posluje tako da nema šta skrivati. Od kada sam direktor ustanovu vodim odgovorno i transparentno, sa važećim ugovorom o radu. Na sve zahteve za informacije od javnog značaja koje su nam zatražene odgovorili smo u roku.

Žigmanov: "Odbacujem tendenciozne optužbe, Zavod posluje transparentno i u skladu sa zakonom"

Odgovarajući na optužbe Hrvatskog demokratskog foruma (HDF) i Hrvatskog građanskog saveza (HGS) Žigmanov je rekao da odbacuje sve tvrdnje da u poslovanju ZKVH ima bilo kakvih nepravilnosti koje bu imale moralne, prekršajne ili krivične implikacije.

- Ovo su teške optužbe, smatramo da je neodgovorno da se iznose bez dokaza. Ipak smatramo i da moramo na njih odgovoriti i pozvati sve koji sumnjaju u zakonitost poslovanja ZKVH da pošalju inspekciju - jasan je Žigmanov. - Za nas je ova tema završena, nećemo se više oglašavati ovim povodom. Smatramo da su u pitanju besmislene i tendenciozne optužbe koje u javnost iznose Zvonimir Perušić (HDF) i Tomislav Stantić (HGS).

Izvor: Subotica.com
Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Obraćanje Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6626

Povezana vest

Povezane teme

zavod za kulturu vojvođanskih hrvata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.