• Pregleda: 3570

Zgrada Narodnog pozorišta mora da se završi, kaže Slaviša Grujić

Radovi na izgradnji izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta treba da se završe, rekao je potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić. U narednom periodu mora da se pronađe model finansiranja, jer Vojvodina ili Srbija ne mogu da budu bez Narodnog pozorišta u Subotici. Grujić je obišao i nekoliko medijskih kuća i kao glavni problem je istaknuto finansiranje.
Zgrada Narodnog pozorišta mora da se završi, kaže Slaviša Grujić

Pokrajinski sekretar za informisanje i kulturu je došao u prvu zvaničnu posetu Subotici, kako bi se upoznao sa problemima oblasti kulture i informisanja. Glavna tema na sastanku sa gradonačelnikom bila je nezavršena zgrada Narodnog pozorišta koja mesecima je prazna, jer su izvođači radova napustili gradilište.

Na sastanku, gradonačelnik je istakao da je Subotica grad festivala i multikulturalnosti. Završetak radova na zgradi Narodnog pozorišta biće ispit za lokalnu samoupravu.

Pokrajinski sekretar posetio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatsku riječ, Bunjevački informativni centar, RTV Yu Eco i druge informativne i kulturne ustanove u gradu kako bi se upoznao sa stanjem i aktuelnim problemima. Pored problema finansira, pokrenuto je i pitanje nelegalnih emitera.

Cilj posete je bliže upoznavanje sa problemima sa kojima se vojvođanske medijske kuće suočavaju,a on se uglavnom odnosi na finansiranje, zastarelu opremu i neophodnost seminara za novinare.

Pokrajinski sekretar je obišao Nedeljnik Het Nap, Narodno pozorište i Radio Suboticu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
su Odgovori
Da nam Gos. potpredsednik nije dosao kojim slucajem u posetu i naravno uzeo jake putne troskove narod u subotici vec tri godine nebi bio tj. znao da treba pozoriste da se zavrsi!kako vas Gos.politicari nije srmota da pricate takve gluposti i trosite vreme latite se vec jedanput nekog posla i zavrsite ga do kraja u nekom"razumnom roku"
lobotomijazdravogmozga Odgovori
Slušamo istu priču već godinama.Ja ne znam koja će vam normalna osoba poverovati.
bukin Odgovori
Od DJindjica pa na ovamo bilo je mnogo " jacih faca " od Grujica koji su obecali zavrsetak pozorista pa sam dosta skeptican. Voleo bih da budem demantovan.
VESKO Odgovori
Oko pozorista mogao je pomoc i gospodin Jozef Kasa , aktuelni predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorista i njegova Agrobanka , da nije propala.Razmisljam da se jedan deo pozorista, tamo pozadi, kada vec nema dovoljno sredstava , preopravi u zatvor , koji su i ovako prebukirani. Prednost za boraviste u njemu bi ustupio svim potencijalnim koji budu okrivljeni za ovako stanje u pozoristu , a verujem da bi ih bilo dosta. Za vreme izvodjena predstava mogli bi uskoiciti kao statisti jer je ocigledno da su dobri glumci.St se tice jacih faca koje spominje Bukin , njih je bilo koliko se ja secam i pre Djindjica.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.