Komentara: 0
Pregleda: 6716

ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

12.08.2012. u 14:35h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Pred oko 500 posetilaca na Gradskom stadionu fudbalerke Spartaka ubedljivo su porazile ekipu NSA Sofija iz Bugarske sa 7:0. Sledeću utakmicu naše "Golubice" igraju protiv ekipe "BIIK Shymkent" iz Kazahstana (ponedeljak, 17:30h)
ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

U prvoj ovogodišnjoj utakmici kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona, igračice Spartaka su lepom i efikasnom igrom odlično parirale nosiocu druge kvalifikacione grupe, ekipi NSA Sofija iz Bugarske, i sasvim zasluženo uknjižile pobedu izuzetno visokim rezultatom od čak 0:7.

Prvih 20-ak minuta obe ekipe su igrale oprezno, ali je defanziva bila izraženija kod šampionki Bugarske, pa su Spartakove igračice iskoristile tu neodlučnost i sve duže u svom posedu imale loptu. Brzim i kratkim pasovima su sve češće prelazile na polovinu NSA Sofia i na njoj se zadržavale sve duže, neprestalno ugrožavajući gol danas prezaposlene golmanke Roksane Shahanske.

Po zvaničnoj UEFA statistici Spartak je imao 22 šuta od čega je u okvir gola upućeno 13 udaraca. Nasuprot tome NSA Sofia je imala svega dva pokušaja od čega je jedan šut upućen u okvir gola.

Plave golubice su kao tim igrale kompaktno i ne bi bilo pravedno isticati pojedince. Golove za Spartak postigle su: Tenkov u 21 i 27 minutu, Radojičić 33 i 35 minut, Čanković u 61 minutu (penal), Ilić u 70 minutu i autogol Razhgeva u 79 minutu.

Gradski stadion: 500 posetilaca

NSA Sofia: Roksana Shahanska, Evdokiya Popadiynova (Kremena Prodanova), Monika Razhgeva (Nelly Atanasova), Stanislava Tsekova, Veni Sarbinska, Valentina Asenova, Silvia Radoyska (C), Borislava Kireva, Simona Petkova (Velina Koshuleva), Andriana Boyanova, Valentina Gospodinova

ŽFK Spartak: Ana Ivanov, Marija Ilić, Mirela Tenkov, Aleksandra Savanović, Violeta Slović (C), Sanda Jovanović, Jelena Čubrilo (Anja Adamov), Nevena Damjanović, Jelena Čanković, Marija Radojičić (Stefana Daničić), Željka Radanović

Prenos utakmice preko sajta ŽFK "Spartak" pratilo je ukupno 1.308 gledalaca.

ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

ŽFK "Spartak" ubedljivom pobedom započeo evropsko takmičenje

Fotografije: Dejan Vuković

Pobeda Kazahtanki nad ekipom Estonskih predstavnica

Što se tiče druge utakmice koja se takođe odigravala na Gradskom stadionu, ekipa BIIK Shymkent iz Kazahstana bila je bolja od Estonske ekipe Pärnu JK rezultatom 3:0.

Nastavlja se borba u 2. grupi UEFA lige šampiona za žene

U ponedeljak 13.08. od 15 časova na teren će izaći prvakinje Bugarske i Estonije (NSA Sofia - Pärnu JK), dok će od 17:30h naše "Golubice" odigrati susret protiv efikasnih Kazahtanki (Spartak - BIIK Shymkent).  U slučaju da Spartak pobedi u narednoj utakmici biće veoma blizu prolasku među 32 najbolje ekipe u Evropi.

Ulaz na stadion je slobodan. Podržite naše "Golubice".

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6716
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.