Komentara: 2
Pregleda: 6072

ŽFK "Spartak" u novom evropskom iskušenju (Sreda, 15 časova)

25.09.2012. u 11:17h
ŽFK "Spartak" u sredu od 15 časova na Gradskom stadionu u okviru šesnestine finala UEFA lige šampiona za žene dočekuje švedski Geteborg. Golubice veruju u uspeh i pozitivan rezultat ali i očekuju vašu podršku i prisustvo kako bi im dali vetar pod krila.
ŽFK "Spartak" u novom evropskom iskušenju (Sreda, 15 časova)

Ženski fudbalski klub "Spartak" u sredu nastavlja svoju evropsku epizodu u UEFA takmičenju u šesnestini finala ovog takmičenja. Naredni protivnik u eliminacionom segmentu je švedska ekipa Geteborga koja dolazi iz jedne od najjačih ženskih fudbalskih liga u Evropi, pa i svetu.

ŽFK "Geteborg" (Göteborg FC) se u švedskom šampionatu posle 17 odigranih kola trenutno nalazi na trećem mestu sa bodovnim zaostatkom od 11 odnosno 16 bodova od prve dve ekipe. Od poslednjih 7 odigranih utakmica u drugom delu švedskog prvenstva, ŽFK "Geteborg" je igrao jedanput nerešeno, dva puta izgubio i nanizao 4 pobede do današnjeg dana. Što se tiče gol razlike ona je vrlo pozitivna za njih - na 17 utakmica dali su 40 golova a primili 19 što im daje gol razliku od + 21.

Što se tiče našeg šampiona, hrabrih i mladih golubica, one suvereno vladaju ženskom nacionalnom ligom i izuzetno dominantno i efikasno savlađuju sve protivnice. Trenutno su posle 5 odigranih kola na vrhu tabele sa 15 bodova i gol razlikom od neverovatnih plus 46 (47 postignutih i jedan primljeni gol). Poslednju  takmičarsku utakmicu fudbalerke ŽFK "Spartak" su iskoristile za taktičko-tehničko uigravanje, a protivnik je bila mlada ekipa Novog Bečeja. U narednom kolu posle dvomeča protiv Geteborgom golubice gostuju u Kruševcu protiv Napredka.

Bez obzira na uspeh u nacionalnom šampionatu pravi izazovi su evropske ekipe i tek tada će se znati gde smo na mapi ženskog evropskog fudbala. Golubice su dokazale da su i u Evropi protivnik vredan poštovanja i sigurni smo da će gošće doći sa takvim stavom kao i da će utakmica biti vrlo zanimljiva za gledanje, verovatno i neizvesna, uz nadamo se pobedu i pozitivan rezultat Spartaka.

ŽFK "Spartak" u novom evropskom iskušenju (Sreda, 15 časova)

ŽFK "Spartak" - uprava i igračice, pozivaju subotičane da ih podrže svojim prisustvom i daju im vetar pod krila kako bi ostvarile pozitivan rezultat pred revanš utakmicu za nedelju dana. Nije važna samo pobeda na ovoj utakmici jer se igra dvomeč pa ko u konačnom zbiru bude efikasniji on prolazi dalje u osminu finala.

Igračice ŽFK "Spartak" su postigle veliki rezultat samim plasmanom iz grupnog u eliminacioni deo UEFA lige šampiona za žene, ali one su uverene da mogu i više, a za to im je potrebna i vaša podrška.

Utakmica se održava u sredu (26.09.) od 15 časova na Gradskom stadionu. Ulaz je besplatan. Golubice računaju na vas!

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6072
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.