Komentara: 1
Pregleda: 5670

ŽFK "Spartak" remijem u Novom Sadu "overio" šestu uzastopnu titulu

16.05.2016. u 11:11h > 15:43
Izvor: Subotica.com
U Novom Sadu juče je odigran meč 4. kola plejofa Superlige za žene u kojem su Vojvodina i Spartak odigrali nerešeno (1:1), što je bio rezultat koji je i matematički značio da je subotička ekipa novi-stari šampion Srbije.
ŽFK "Spartak" remijem u Novom Sadu "overio" šestu uzastopnu titulu

Osvajanjem šeste šampionske titule ujedno se završava mandat aktuelnog rukovodstva kluba, koje je na početku svog mandata donelo plan i program rada po kojem je predviđeno da ŽFK "Spartak" za 6 godina osvoji 4 šampionske titule.

Serija Spartakove dominacije počela je u sezoni 2010/11 i ne vidi joj se kraj. Pre toga Subotičanke su trofej najbolje ekipe, tada SFRJ, dizale još samo 1975. godine.

U Spartaku između ostalog ponosno ističu činjenicu da četiri godine nisu okusili gorčinu poraza u domaćem prvenstvu, a da su u takmičarskoj sezoni odigrale svega tri utakmice sa nerešenim rezultatom. Ovo je očigledan pokazatelj dominacije "golubica" koje će sasvim zasluženo još jednom podići trofej najbolje ekipe Srbije, i koje će uskoro biti u mislima za novi ciklus Lige šampiona.

ŽFK "Spartak" remijem u Novom Sadu "overio" šestu uzastopnu titulu

Iz ŽFK "Spartak" ističu da je iza njih teška ali uspešna godina u kojoj je stasalo mnogo novih talenata, da je Subotica mesto na kojem već duže vreme stanuju šampioni i da svi ti rezultati kako na domaćoj tako i na međunaorodnoj sceni nisu slučajni. Veliki broj devojčica uči svoje prve fudbalske korake u Spartakovoj školi fudbala i bez sumnje biće u prilici da im se usadi šampionski gen i da budu deo jednog uspešnog sportskog kolektiva.

Iako su srećni zbog osvajanja titule ostaje žal, kako kažu, što jedino u svom gradu nisu prepoznati kao (dugogodišnji) šampioni i kolektiv za primer, odnosno što iz gradske kase nisu dobili niti jedan dinar, a klub su koji reprezentuje kako grad tako i državu.

Iako je titula već obezbeđena, pre nego što pređu na međunarodnu scenu plavo-bele iz Subotice imaće kroz nacionalno Kup takmičenje priliku za odbranu duple krune. Za prolaz u finale Spartak će se već u sredu boriti protiv Crvene zvezde.

Šampionski tim u sezoni 2015/16 čine igračice Milica Kostić (golman), Sara Cetinja (golman), Dajana Mihajlović (golman),Teodora Burkert, Violeta Slović (kapitenka), Tijana Krstić, Orsoja Vajda, Marija Ilić (zamenik kapitena), Sanda Malesević, Sara Pavlović, Allegra Poljak, Tijana Filipović, Milena Nikolić (zamenik kapitena), Olivera Marković, Jelena Marenić, Dunja Mostarac, Eli Jakovska, Andjela Frajtović, Natalija Drobnjak, Gabrielle Leonie Ngaska, Ivana Milodanović, Zeljka Radanović, Aleksandra Markovska, Messomo Jacky, Tijana Matić, Alina Baka, Amela Fetahović, zatim sportski sektor tima Bojan Arsić (sportski direktor, tim menadžer, marketing), Boris Arsić (šef stručnog štaba), Nikola Dakić (trener golmana), dr Branislav Milović (doktor), Aleksa Džakula (fizioterapeut), Nebojša Bungin (videograf) i Dejan Rudović (ekonom), kao i rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Zoranom Arsićem, zatim Mirko Lazić (potpredsednik), Zeljko Dzakula (potpredsednik), Svetozar Marunić (generalni sekretar) i Mirjana Vučetić (tehnički sekretar).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5670

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.