Komentara: 1
Pregleda: 4728
Foto

ŽFK "Spartak" okupio ekipu pred početak priprema za nastavak sezone

06.02.2017. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Okupljanjem na Gradskom stadionu označen je početak priprema ŽFK "Spartak" za nastavak sezone. U klubu ističu da su se preorjentisali da "proizvode" svoje igračice i da prednost daju domaćim igračicama koje će uz druge iskusne igračice napredovati u karijeri i činiti okosnicu tima u narednom periodu.
ŽFK "Spartak" okupio ekipu pred početak priprema za nastavak sezone

Okupljanje "golubica" odloženo je za nekoliko dana u odnosu na prvobitni plan kako bi se izbegao hladni talas koji je zahvatio region, pa i sever Srbije. Na okupljanju na Gradskom stadionu igračice su pozdravili predsednik kluba Zoran Arsić, potpredsednik kluba Mirko Lazić i sportski direktor Bojan Arsić.

- Izašli smo iz jedne teške godine koja je bila teška po svim osnovama, kako za svakog građanina Srbije, privrednika i lokalnu samoupravu pa tako i za sve sportske subjekte. U protekle dve godine naš klub je imao najveći test izdržljivosti, nad nama je izvršeno političko nasilje, imali smo puno izazova ali nadamo se da je sada to iza nas. Sadašnje političko rukovodstvo ima mnogo više razumevanja i zaista im hvala na tome - rekao je Zoran Arsić

ŽFK "Spartak" okupio ekipu pred početak priprema za nastavak sezone

Predsednik kluba istakao je da se klub orjentiše sve više ka radu sa domaćim igračicama, sa devojčicama iz svoje škole fudbala, a kao primer toga su i tri devojčice kadetskog uzrasta koje se trenutno nalaze uz seniorski tim.

- Hoću jasno da kažem da smo okupili skup ne prosečnih nego nadprosečnih igračica Srbije. Ovo je zlatna generacija koja je ispisla istoriju ovog kluba i uveravam vas da će mnogi od njih vrlo brzo biti u najboljim klubovima zapadne Evrope - istakao je prvi čovek kluba

Arsić je takođe poručio igračicama da će sve preuzete obaveze biti regulisane i da će biti obezbeđeni minimalni uslovi za njihovo funkcionisanje, bez obzira na teško stanje u klubu, ženskom fudbalu i srpskom sportu, istićuću da je Spartak insitucija, brend koji duži niz godina najpozitivnije promoviše Srbiju i svoj grad.

ŽFK "Spartak" okupio ekipu pred početak priprema za nastavak sezone

Sportski direktor šampiona iz Subotice kratko se osvrnuo na okvirni plan priprema ističući da će on dosta zavisiti od aktivnosti srpskih reprezentacija koje će u tom periodu povlačite brojne igračice Spartaka.

- ideja je da prve dve nedelje bazičnih priprema uradimo u Subotici, a zatim idemo na dve nedelje na Zlatibor. Imamo već nekoliko zakazanih kontrolnih utakmica, još uvek smo u pregovorima oko termina za neke druge jer poprilično smo uslovljeni rasporedom nacionalnih selekcija i terminima koji nam ne idu baš na ruku. - rekao je Bojan Arsić

U redovima srpskog šampiona došlo je do određenih promena, kako u igračkom tako i u stručnom štabu. Ekipi su pojačale dve igračice dobro poznate subotičkoj sportskoj javnosti koja prati "golubice na kramponima" - dve Marije, Ilić i Radojičić. Iz škole fudbala tu su Alina Baka i Dajana Mihajlović i još nekoliko igračica.

Klub su napustile Teodora Burkert (vratila se u Vojvodinu), Eli Jakovska (prešla u redove lidera makedonskog prvenstva) i jedna od ponajboljih igračica kluba sa severa Bačke Alegra Poljak koja je prešla u Ferencvaroš.

- Sa svim igračicama smo se sporazumno razišli, u interesu njihovih daljih karijera. Prelazni rok traje i videćemo da li će biti potrebe da angažujemo još igračica, ako nam se ukaže prilika. - dodao je sportski direktor Bojan Arsić

Na početku priprema šef struke Spartaka, Boris Arsić, imao je na raspolaganju 20 igračica.

ŽFK "Spartak" okupio ekipu pred početak priprema za nastavak sezone

U stručnom štabu ima samo jedna promena. Dugogodišnji trener golmana Nikola Dakić pronašao je inostrani angažman i sredinom februara očekuje se da napusti subotičkog šampiona i preseli se u Aziju.

- Nikola je dokazao svoj trenerski kvalitet i zaista je bio istinski član stručnog štaba, deo našeg tima, do sada je odbio tri-četiri ozbiljne ponude ali poslednja koja mu je stigla smatramo da je prilika koju ne treba da propusti. Zahvalni smo mu na svemu što je učinio za naš klub i želimo mu svu sportsku sreću u nastavku karijere. iako ćemo biti udaljeni hiljadama kilometara imamo dogovor da uz pomoć modernih tehnologija ostanemo u kontaktu i da on ostane naš stručni konsultant, da prati i analizira naše mečeve i da nas savetuje.  - rekao je sportski direktor

Prvi takmičarski meč za "golubice" biće 21. ili 22. marta kada će igrati meč osmine finala Kupa Srbije, a samo nekoliko dana kasnije i nastavlja se takmičenje u Superligi.

Izvor: Subotica.com
Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone Okupljanje igračica ŽFK "Spartak" pred početak priprema za nastavak sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4728

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

zoran arsić

ženski fudbal

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.