Komentara: 4
Pregleda: 6616

Marija Ilić ponovo u dresu ŽFK "Spartak"

02.02.2017. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub "Spartak" saopštio je da je posle kraćeg prekida nastavio saradnju sa svojom dugogodišnjom svestranom fudbalerkom Marijom Ilić, poznatijom pod nadimkom Pujol. Pripreme počinju u ponedeljak, a prvenstvo krajem marta.
Marija Ilić ponovo u dresu ŽFK "Spartak"

Prvobitni datum prvog okupljanja "golubica" u 2017. godini trebao je biti juče, 1. februara, ali je usled veoma niskih temperature i nepovoljnih vremenskih prilika, prvi radni dan odložen za ponedeljak, 6. februar u 12 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

Šef struke Spartaka, Boris Arsić, istakao je da su zdravlje i bezbednost igračica na prvom mestu.

- Zbog izuzetno niskih temperatura, zaleđenih terena i tehničkih problema oko grejanja na Gradskom stadionu, prinuđeni smo da pomerimo početak priprema na ponedeljak - istakao je Arsić.

U međuvremenu aktuelni i višestruki šampion Srbije saopštio je da se među prvim zvučnijim pojačanjem za nastavak sezone i odbranu titule nalazi dugogodišnja igračica subotičke ekipe Marija Ilić, koja je polusezonu odigrala u Vojvodini, ekipi koja se bori za opstanak u superligaškom društvu.

Marija Ilić ponovo u dresu ŽFK "Spartak"

Marija je šest godina nosila dres subotičkog Spartaka, vrlo dobro je poznata ljubiteljima fudbala u našoj zemlji, a pre svega navijačima i ljubiteljima ženskog fudbala u Subotici. U saopštenju kluba navodi se da se 23-godišnja Smederevka vraća u svoj klub, sa kojim je osvojila sve što se može osvojiti, a svojim igrama je ostavila dubok trag u istoriji Spartaka i biće veliko pojačanje u narednom delu prvenstvene trke.

Ilićeva je u nacionalnom dresu do sada odigrala 27 utakmica i postigla 2 gola. Debitovala je 2008. godine protiv Nemačke za kadetsku fudbalsku reprezentaciju Srbije (U-17), a danas je standardna članica seniorske ženske reprezentacije Srbije.

Štoperka Spartaka je nosila kapitensku traku u odsustvu najiskusnije Violete Slović, koja se skoro čitavu prošlu sezonu oporavljala od povrede.

Marija Ilić ponovo u dresu ŽFK "Spartak"

Posle 13 odigranih kola "golubice" suvereno drže čelo tabele sa maksimalnim učinkom i 9 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Takmičenje u Superligi nastavlja se 25. marta kada će Spartak na svom terenu dočekati niški Mašinac, a par dana pre toga Subotičanke će odigrati meč osmine finala Kupa Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 6616

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.