Komentara: 12
Pregleda: 4930

Ženski štrand se otvara za Filmski festival?

23.04.2013. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Za četvrtu fazu rekonstrukcije i sanacije Ženskog štranda izdvojeno je 12,6 miliona dinara, a preduzeće “Javornik” je izabran za izvođača radova. U poslednjoj fazi na objektu predviđeni su zanatski radovi, uređenje enterijera kao i povezivanje instalacija. Od spoljašnjih radova nedostaje još i izgradnja novog mola. Ženski štand je do sada saniran dva puta.
Ženski štrand se otvara za Filmski festival?

Lepo vreme izmamilo je mnoge posetioce i turiste da se prošetaju po Paliću. Pojedini posetioci su bili znatiželjni, pa su obilazili objekat da vide kako radovi napreduju. Ženski štrand se svima dopada i želja mnogih posetilaca, ali i domaćina je da popiju kafu na objektu.

Radovi na rekonstrukciji i sanaciji Ženskog štranda počeli su pre dve godine, jer je ustanovljeno da objekat tone i jedan deo štranda nagnut, te da je horizontalno odstupanje strehe objekta 15 santimetara u odnosu na kotu temeljne ploče, jer su popustili noseći armiranobetonski šipovi. Planirano je da obekat ima VIP kongresnu salu, internet-kafe i da bude moderan ugostiteljski objekat.

Ženski štrand je saniran nekoliko puta od kada je izgrađen 1912. godine, a poslednji put poslednji put 1974. godine kada je čišćeno jezero, ali metoda sanacije nije bila adekvatna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4930

Povezana vest

Povezane teme

palić

ženski štrand palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.