Komentara: 0
Pregleda: 3007

Žene u agrobiznisu

05.03.2012. u 21:46h
Izvor: SuMedija
Žene u agrobiznisu

U utorak, 6. marta, sa početkom u 12 časova, u Medija centru Gradske kuće će se održati prezentacija programa obuke preduzetništva za žene u sklopu agrobiznis projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji se radi u saradnji sa Vladom AP Vojvodine i gradovima Novim Sadom, Suboticom i Nišem

Obuke iz preduzetništva za žene biće održane u periodu od marta do maja 2012. godine. U sklopu obuka, učesnice će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis.

Predviđeno je da USAID-ov Agrobiznis projekat finansira obuke u Nišu, Novom Sadu i Subotici, a da lokalne samouprave Niša i Subotice i Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine obezbede bespovratna finansijska sredstva kojim će se omogućiti da žene sa najboljim biznis planovima započnu svoje delatnosti. Za svaki od odabranih biznis planova biće omogućeno do 500.000 dinara.

USAID-ov Agrobiznis Projekat je tokom 2010. godine pokrenuo program Žene u agrobiznisu sa ciljem da omogući ravnopravno učešće žena u agrobiznisu i time poveća konkurentnost srpske poljoprivrede. Do sada je 300 žena prošlo kroz obuku u oblasti osnova preduzetništva a USAID-ov Agrobiznis projekat je dodelio ukupno 160.000 dolara bespovratnih sredstava za započinjanje agrobiznisa 11 žena.

USAID-ov Agrobiznis projekat je deo širih aktivnosti koje se sprovode u cilju obezbeđenja bržeg i održivijeg ekonomskog razvoja u Srbiji. Projekat radi na povećanju izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda, podsticanju zapošljavanja u poljoprivredi, povećanju efikasnosti i konkurentnosti i stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje agrobiznisa u Srbiji.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3007
Povezane teme

USAID

agrobiznis

žene agrobiznis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.