• Pregleda: 2719

Zeleni pripremaju ozelenjavanje Jasibare

Saopštenje Gradskog odbora Zelene ekološke partije "Zeleni" Subotica prenosimo u celosti.
Zeleni pripremaju ozelenjavanje Jasibare

Nakon što su članovi Zelene ekološke partije jesenas uklonili divlju deponiju i očistili kanal na Jasibari, u subotu 20. februara su ponovo pokupili smeće koje su tokom zime pojedinci neodgovorno bacali na isto mesto. Zeleni time pokazuju da su spremni konstantno da se bave ekološkim akcijama i da se vraćaju na već očišćene površine, jer je to neophodno dok se god ekološka svest zajednice ne izdigne na nivo da institucije lokalne samouprave same rade svoj posao.

Tokom prošle godine Zeleni su organizovano sa "Pokret Gorana Subotica" oko kanala na Jasibari zasadili 1.200 sadnica raznog drveća kako bi ovo mesto uskoro moglo postati park u koji će ljudi rado dolaziti. Već sada se u vazduhu oko kanala ne osećaju neprijatni mirisi koji su donedavno bili karakteristični za ovaj deo grada. Građani iz okolnih ulica su tokom akcije pokazali koliko cene aktivnosti članova Zelene ekološke partije, te jedva čekaju proleće kako bi na prostoru nekadašnje divlje deponije po prvi put ugledali zeleno rastinje.

Gradski odbor ZEP-a zahvaljuje partnerima: JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, DTD-Vodoprivrednom društvenom preduzeću “Severna Bačka” i Goranskom rasadniku, koji su, svako u svom domenu, dali doprinos sprovođenju projekta.

Nažalost, Jasibara nije jedina divlja deponija u Subotici, pa je pred članovima Zelene ekološke partije još puno posla. Osim uklanjanja divljih deponija tokom prošle godine u drugim delovima grada, te na Bunariću, Hajdukovu i Paliću, Zeleni su spremni da nastave akciju ozelenjavanja te pozivaju građane da im se pridruže.

Zeleni takođe apeluju na sve sugrađane da smeće odlažu isključivo na registrovane deponije, te da na taj način zajednički očuvamo naš životni prostor.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"

povezane teme

11
monostor Odgovori
eh kakva sps druzina druga Bojana i nekoliko sledbenika, cak su i sefovi iz unije zena SNS oterali, a jedino su tamo kao pratnja imali sansu......
zaludna ekipa lodsa prica veoma...
nepoverljiv Odgovori
Imate moju podršku!
Dragana Odgovori
Ovi zeleni barem rade nešto konkretno.
Lizbet Odgovori
Dragi Zeleni svaka Vama čast jedini ste koji se borite za našu Suboticu svaka vama čast. Nadam se da nećete odustati , jer iz dana u dan valjda ova nasa ljudska svest svati da želite naljbolje nasem gradu.
pcelica Odgovori
Drago mi je da postoji u našem gradu ovakva organizacija kao što je Zelena ekološka partija,da je takvih više grad bi nam bio daleko čistiji i uredniji,svojim radom su pokazali kolio im je stalo do očuvanja prirode i zato im dajem punu podršku,savaka čast i samo tako nastavite..
Joso Odgovori
@monostor bravo za koment
Ovi i jedino mogu da mole unkju zena sns@da ih prate a ni za to nisu
Ana Lanji Odgovori
Podrska za Zelene...oni su dosledni svoje politike, svoje ideologije. U ovom gradu vecina samo komentarise, pljuje, proziva...a ti isti treba da se pogledaju u ogledalo. Manite se "rada" iz fotelje, uzmite i vi napravite nesto, uradite ako znate bolje. Do tada bolje cutite, i pustite druge da nas grad ucine boljim, makar na ekoloskom planu...
Danilo S Odgovori
Ekologija je ideologija Zelenih, oni je sprovode koliko mogu, a mogu dosta. Naravno da u ovom gradu mnogo toga nije dobro, dosta stvari NE funkcionise...a za to su zahvalni politicari koji su na sceni u ovom gradu 20-30 godina...svako od nas mora dati neki doprinos za ovaj grad, ako je nama proslo vreme, nekoj X generaciji, ajmo onda za nasu decu da uradimo nesto...najlakse je prozivati, i biti kivan na nekoga, a tako samo zataskujete sopstvene neuspehe. VI ste ti koji treba za svoje da se borite, VI...Zeleni su poceli od ekologije i zdrave sredine, i socijale... a odakle cete VI?
mikić Odgovori
Samo maloumni mogu osporavati ovakve akcije pa ko god da ih čini.
Japanac_ars Odgovori
Sasa B. je jedan divan covek, otac i muz. Predan radnik svoje firme i ako ona to ne uvidja. Za nase bolje sutra, Sasa za Gradonacelnika.
WLADO Odgovori
dodjite sada, posle 2 godine da vidite na leto na sta lici jasibara, niko da je pokosi, kanal smrdi, vise ni stanari okolo ne mogu da pokose, jer su zasadjene ruze, pa vise ne mogu da prodjem kosilicom, nego mora rucno da se cupa trava, kada pozovem mesnu zajednicu, dobijem dogovor nema benzina za kosilice>?!?!

m.z Dudova suma je najgora mesna u gradu, evo neki dan smo dobili kante za smece, sa zakasnjenjem od 3 godine. naravno poslednja smo mesna koja je dobila kante za smece.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.