• Pregleda: 2633

Zeleni pozivaju nadležne da se urazume i ispune obećanja

Saopštenje Gradskog odbora Zelene ekološke partije - Zeleni prenosimo u celosti.
Zeleni pozivaju nadležne da se urazume i ispune obećanja

Gradski odbor Zelene ekološke partije – Zeleni upozorava da se nazire još jedna obmana građana Subotice, a tiče se sanacije Palićkog jezera koja se ne odvija na očekivani način. Građani Subotice ne bi smeli biti žrtve političkih previranja u gradu, podela i skupštinske trgovine. Zbog toga Zeleni pitaju nadležne u Gradu Subotici hoće li biti sproveden neophodni sanacioni izlov ribe u Palićkom jezeru i hoće li biti ispoštovani dogovoreni rokovi, ili će i ovoga puta zbog političkih interesa pojedinih stranaka u gradu sve ostati na neispunjenim obećanjima.

Zeleni insistiraju da se javna obećanja i sprovedu, te pozivaju članove Radne grupe za sprovođenje akcionog plana za unapređenje ekološkog stanja jezera Palić i njegove okoline, da obaveste javnost ukoliko nisu u mogućnosti da urade ono što su u prethodnom periodu najavljivali.

Volonteri Zelenih, ali i ribolovci i mnogi zainteresovani građani krajem marta će, kako su najavili i na tribini 15. januara u Mesnoj zajednici Palić, izaći na jezero i učestvovati u akciji sanacionog izlova. Drago nam je što smo uspeli da pokrenemo ribolovce, nevladin sektor i mnoge građane da se aktivno uključe u rešavanje problematike Palićkog jezera.

Subotica je od vlade Savezne Republike Nemačke (Nemačke investicione banke) dobila 6,5 miliona eura bespovratnih sredstava za sanaciju jezera. Zeleni još uvek nisu u poziciji da učestvuju u donošenju političkih odluka, ali i to će se uskoro promeniti, čime će 20-godišnja politika lažnih obećanja neodgovornih nosilaca gradskih funkcija postati prošlost. Zeleni ne sastanče nego rade, građani to znaju, uverili su se u to u raznim prilikama i svesni su da samo Zeleni mogu sprovesti ekološke ciljeve na dobrobit svih građana.

Zeleni i ovoga puta pozivaju sve subjekte u gradu, merodavne u oblasti zaštite životne sredine, da se urazume i ispune svoja obećanja i preuzete obaveze.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"

povezane teme

10
anti Odgovori
Unija zena SNS..... al su pripali kad im se ovi bez dozvole javljaju xaxaxax
timberland Odgovori
Ajde zeleni...setnja
safet Odgovori
ma jeste vi se sad bas brinete za narod. samo zbog izbora dajete ove dojave. dosta nam je vas
običan komšija Odgovori
Novi pokušaj poniženja naše pameti i dostojanstva. Ciljane laži, u kojima već ne znaju smisliti humanije i opravdanije motive, kriju samo jedno: pohlepu za novcem po bilo koju cenu.

Jer: ovakva vrsta pomoći sa zapada ne postoji. Zapad nije ni pomoć ni rešenje.

Dalje: ugovor je sklopljen u inostranstvu. Ko ga je overio, čime, uz čiju saglasnost...? Naravno, aneksi ostaju kao stalna opcija zavaravanja traga i pravog motiva. Može li se deo toga videti?

Šta sa izlovljenom ribom (ogromna količina "meleza") koja može isključivo da posluži kao sirovina za riblje brašno, a može se preraditi i u "delikatesne" proizvode - pod uslovom da ga prodaju nama da se time hranimo a da oni na tome debelo zarađuju. Pa, da im poklonimo tu izlovljenu ribu, a oni nama fakturišu poklon/uslugu izlova i transporta - cena će biti oko 6.5 miliona EURa. I posle da im se još duuugo zahvaljujemo kako su nam "pokušali" spasiti jezero njegovim totalnim ubistvom.

Imamo mi domaćih stručnjaka koji još vole svoj posao, svoj narod i zemlju, ne trebaju nam strani stručnjaci i NJIHOVI INTERESI koje ostvaruju sa domaćim špekulantima.

Da li je to onaj investicijski fond što bi da "pomogne" i u modernizaciji Subotičke toplane, uvaljivanjem tehnologije sa troškovima kojima bi se vratili 2 veka unazad? Zaista lepo od njih, ali i podmuklo.

Setimo se pre nekoliko godina euforije oko veće investicije u modernizaciju radi štednje - zamene starih sijalica novim štedljivijim, u javnoj rasveti. Sada kažu: mnogo više troše te "štedljive" sijalice, iako su to i tada govorili stručnjaci sa NS i BG Univerziteta.

E pa drugovi koji nas vodite, sa ovima koje sada poturate ispred sebe - i vi trošite više od onoga što mi možemo da podnesemo. I novca i vremena. Družite se vi sa onima iz investicijskog fonda, ali o svom trošku, što dalje odavde. Pa tamo radite "sanitarne izlove" i podsmevajte se nekom drugom.

U ovom slučaju, hvala svađi SVM i MP, ali nisu oni to iz gornjih razloga, već iz pohlepe za skrivenim bezobzirnim profitom. Jer, investicijski fond funkcioniše jednostavno: ulaže samo tamo gde ima višestruke koristi. Po bilo koju cenu. Uz pomoć domaćih poltrona. A, poltroni su ili u zabludi ili u obećanoj imovinskoj koristi. Jer, neki od njih imaju obaveza/tereta koje iz svoje plate ne mogu pokriti. Zato i prave onako stručne ugovore.
rale Odgovori
sve je jasno ovi bi nesto pricali a neznaju sta ? nejasno je sta ovi zeleni hoce more kakve ribe?cija obecanja?vas ineresuju gradske funkcije kako na kraju vaseg saopstenja pisea .dosta vise sa ovim kombi partijama.
Samo gradjanin Odgovori
Velika podrska za zelenu ekolosku partiju. A ovi sto pljuju su nas i doveli do ovakve situacije. I dalje pozivajte ljude na vase aktivnosti a ja cu se uvek odazvati. I nemojte se obazirati na ove kritike propalih ljubomornih unistitelja-politicara. Sad im vec jako smetate... ali istrajte zbog nas obicnih gradjana!!
Japanac_ars Odgovori
Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda..
plavi golub Odgovori
"Zeleni još uvek nisu u poziciji da učestvuju u donošenju političkih odluka, ali i to će se uskoro promeniti"
Znaci vec ste na nekoj listi ,u redu za fotelju.Sram vas bilo!!!
etako Odgovori
Odlucio sam. Glasam za zelene, posto stvarno nemam za koga drugog.
Palic Odgovori
Ako zeleni hoce da ciste Palic i ako pitaju sta ce biti sa 6,5 miliona evra, ne razumem onda za cega su oni krivi?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.