Komentara: 10
Pregleda: 3066

Zeleni pozivaju nadležne da se urazume i ispune obećanja

02.03.2016. u 16:42h
Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Saopštenje Gradskog odbora Zelene ekološke partije - Zeleni prenosimo u celosti.
Zeleni pozivaju nadležne da se urazume i ispune obećanja

Gradski odbor Zelene ekološke partije – Zeleni upozorava da se nazire još jedna obmana građana Subotice, a tiče se sanacije Palićkog jezera koja se ne odvija na očekivani način. Građani Subotice ne bi smeli biti žrtve političkih previranja u gradu, podela i skupštinske trgovine. Zbog toga Zeleni pitaju nadležne u Gradu Subotici hoće li biti sproveden neophodni sanacioni izlov ribe u Palićkom jezeru i hoće li biti ispoštovani dogovoreni rokovi, ili će i ovoga puta zbog političkih interesa pojedinih stranaka u gradu sve ostati na neispunjenim obećanjima.

Zeleni insistiraju da se javna obećanja i sprovedu, te pozivaju članove Radne grupe za sprovođenje akcionog plana za unapređenje ekološkog stanja jezera Palić i njegove okoline, da obaveste javnost ukoliko nisu u mogućnosti da urade ono što su u prethodnom periodu najavljivali.

Volonteri Zelenih, ali i ribolovci i mnogi zainteresovani građani krajem marta će, kako su najavili i na tribini 15. januara u Mesnoj zajednici Palić, izaći na jezero i učestvovati u akciji sanacionog izlova. Drago nam je što smo uspeli da pokrenemo ribolovce, nevladin sektor i mnoge građane da se aktivno uključe u rešavanje problematike Palićkog jezera.

Subotica je od vlade Savezne Republike Nemačke (Nemačke investicione banke) dobila 6,5 miliona eura bespovratnih sredstava za sanaciju jezera. Zeleni još uvek nisu u poziciji da učestvuju u donošenju političkih odluka, ali i to će se uskoro promeniti, čime će 20-godišnja politika lažnih obećanja neodgovornih nosilaca gradskih funkcija postati prošlost. Zeleni ne sastanče nego rade, građani to znaju, uverili su se u to u raznim prilikama i svesni su da samo Zeleni mogu sprovesti ekološke ciljeve na dobrobit svih građana.

Zeleni i ovoga puta pozivaju sve subjekte u gradu, merodavne u oblasti zaštite životne sredine, da se urazume i ispune svoja obećanja i preuzete obaveze.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 3066
Povezane teme

zelena ekološka partija

lokalni izbori 2016

izbori 2016

sanacija palićkog jezera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.