Komentara: 1
Pregleda: 2681

Zdravlje ugrožavaju i vrućine i nagla zahlađenja

25.07.2012. u 17:32h
Izvor: SuMedija
Da vremenski uslovi značajno utiču na zdravlje potvrđuje i izveštaj Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Subotica.
Zdravlje ugrožavaju i vrućine i nagla zahlađenja

Do vikenda su lekari ove službe najčešće intervenisali zbog tegoba izazavmih velikim vrućinama, naročito kod hroničnih bolesnika, a u nedelju je obavljeno čak četrdeset pregleda kod pacijenata koji su imali tegobe zbog naglog zahlađenja.

U toku prošle nedelje jedan pacijent je od kuće hitno transportovan na dalje lečenje u Institut u Sremskoj Kamenici zbog akutnog infarkta srca. To je prvi slučaj te vrste od kako je potpisan trojni ugovor između Opšte bolnice Subotica, Doma zdravlja Subotica i Instituta u Sremskoj Kamenici

Tokom proteklih nedelju dana Služba hitne medicinske pomoći je obavila 216 lekarskih pregleda na terenu i 393 ambulantna pregleda, amedecinski tehničari su imali 351 intervenciju.

U ambulantu hitne medicinske pomoći, pacijenti su se u najvećem procentu javljali zbog visokog krvnog pritiska i vrtoglavice.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2681
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.