Komentara: 47
Pregleda: 12385
Foto

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?

16.01.2023. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Zbog izgradnje brze pruge, stanovnici dela Kosovske ulice strahuju da će biti odsečeni od ostataka grada. Kako navode, radovi su uveliko u toku, a kada na red dođe izdizanje peščanog nasipa, oko 50 domaćinstava iz ove ulice ostaće zarobljeno.
Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?

Gde je put? Ovo pitanje postavlja vremešna Mira Golubović koja u slepom kraku Kosovske ulice živi više od pet decenija.

- Imam 74 godine pa se pitam kako će do moje kuće doći hitna pomoć ili vatrogasci. Nekada smo išli do Ulice Indire Gandi, ali sada nam je prolaz tuda onemogućen, jer se radi pruga - priča uznemirena Mira - Nismo protiv izgradnje brze pruge, naprotv. Nama samo treba omogućiti izlaz i ulaz u naš deo ulice. Kako će nam isporučivati ogrev, kako će nam čistiti septičke jame, kako će deca ići u školu - nadovezuje se  Magdalena Ostrogonac.

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?Ista pitanja postavljaju i drugi stanovnici Kosovske ulice koji žive uz prugu i koji strahuju da će uskoro ostati odsečeni. Kako navode, zbog radova više nisu povezani sa asfaltiranim delom Kosovske ulice, a ne mogu ni do Ulice Indire Gandi. Kada na red dođe izdizanje peščanog nasipa i postavljanje šina, biće im onemogućen i prolaz kroz uzani neasfaltirani puteljak koji im je trenutno jedina "veza sa svetom".

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?- Nekoliko stotina metara dalje se već navlači metalna konstrukcija za prugu, tuda više ne mogu da prolaze automobili, a čim taj nasip stigne do nas ostaćemo zarobljeni. Ovo ovde su dve slepe ulice i mi nemamo kuda da izađemo - tvrdi Viktor Ostrogonac i dodaje da je prvobitnim planom predviđena izgradnja puta duž pruge koji bi omogućio spajanje dva slepa kraka Kosovske sa asfaltiranim delom ove ulice - Taj plan je nestao sa zvaničnog gradskog sajta, a nama niko nije odgovorio na pitanje hoće li biti puta?

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?U nadi da će dobiti odgovor na ovo pitanje stanovnici Kosovske ulice obratili su se na nekoliko adresa, a krajem godine predata je i peticija koju je potpisalo 40 građana.

- Na pisarnici Gradske kuće predao sam peticiju 30. decembra. Nakon 10 dana, kada sam zvao da se interesujem, mi je rečeno da je odgovor poslat poštom, kao i da je ujedno poslat dopis preduzeću Infrastrukture železnice Srbije. Do dana današnjeg meni odgovor nije stigao, iako je poslat kao preporučena pošiljka - priča Marko Kožul.

Zbog izgradnje brze pruge stanovnici dela Kosovske ulice ostaće odsečeni?Dok čekaju odgovor nadležnih, građani se nadaju da će preporučena pošiljka biti brža od brze pruge i da će njihov problem biti rešen. 

Izvor: Subotica.com
Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi Problemi građana Kosovske ulice zbog radova na železničkoj infrastrukturi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 47
Pregleda: 12385

Povezana vest

Povezane teme

komunalni problemi Subotica

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.