Komentara: 10
Pregleda: 3860
Foto

Improvizovani puteljak kao spona sa gradom, nastavljaju se muke stanovnika dela Kosovske

15.05.2023. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Građani iz Kosovske ulice moći će da koriste servisni put koji će biti formiran po završetku radova na izgradnji brze pruge. Do tada, stanovnike dela ove ulice sa ostatkom sveta povezuje uzak, blatnjav i jedva prohodan improvizovani puteljak čije su probijanje sami finansirali.
Improvizovani puteljak kao spona sa gradom, nastavljaju se muke stanovnika dela Kosovske

Gde je put? Ovo pitanje postavili su stanovnici dela Kosovske ulice početkom godine strahujući da će, zbog izgradnje brze pruge, ostati odsečeni od ostatka grada. U odgovoru koji su dobili od Infrastrukture železnice Srbije, između ostalog, stoji da će po završetku radova biti formiran servisni put koji će stanovnici ovog dela grada moći da koriste. Dok radovi traju, naveli su nadležni, izvođač će obezbediti siguran i nesmetan prolaz za pešake. 

Improvizovani puteljak kao spona sa gradom, nastavljaju se muke stanovnika dela KosovskeRadovi su u punom jeku, a sa ostatkom sveta oko 50 domaćinstava trenutno povezuje uzak, blatnjav i gotovo neprohodnan puteljak. 

- Sami smo platili bager da nam probije prolaz do Indire Gandi, ali to nije ništa! Taj puteljak je neprohodan, blatnjav i tuda ne može da se prolazi po kiši. Jutros se zaglavilo vozilo kurirske službe, a neki dan se zaglavio moj sin pa su ga izvlačili. Mi smo sada odsečeni. Tim improvizovanim, uskim putem ne mogu da prođu kamioni, veća vozila, a ne želim ni da zamišljam šta bi bilo u slučaju potrebe za intervencijom hitnih službi - ogorčeno priča Magdalena Ostrogonac Peške više ne možemo. Ja sa štapom i operisanim kolenom ne mogu da se probijem kroz to blato, a ne mogu ni preko peščanog nasipa, jer je i tu blatnjavo i mogu da padnem. Do sada sam imala sreću da me deca odvezu do grada i do lekara, a da moram da pešačim ne bih mogla. 

Improvizovani puteljak kao spona sa gradom, nastavljaju se muke stanovnika dela KosovskeStanovnici Kosovske sa kojima smo razgovarali strahuju da bi uskoro situacija mogla biti još gora.

- Duž buduće pruge će kopati jarak, a tada ćemo ostati i bez ovog improvizovanog puta - tvrdi Magdalena.

Da je život u delu Kosovske postao nepodnošljiv svedoči i Pere Babjanović.

- Ovde ima mnogo starih ljudi, ali i dece. Snalazimo se za namirnice, rizikujemo da oštetimo naša prevozna sredstva. Krenemo do radnje, ali nikada ne znamo hoćemo li uspeti da se probijemo. Deca ne mogu sama do škole, jer je peške gotovo neprohodno - priča Pere i dodaje da ga kao Subotičanina najviše boli nebriga nadležnih - Mi kao da ne postojimo. Tražimo od nadležnih da dođu, da vide u kakvim uslovima živimo i da nam omoguće jedan normalan pristup gradskom putu dok traju radovi na izgradnji brze pruge.

Improvizovani puteljak kao spona sa gradom, nastavljaju se muke stanovnika dela KosovskeUprkos svemu, građani Kosovske još jednom podvlače da nisu protiv realizacije ovog projekta.

Mi podržavamo izgradnju brze pruge, verujemo da je ovaj projekat veoma značajan. Jedino što želimo je da nam se obezbedi normalan i prohodan prolaz dok se ne formira taj servisni put - zaključuju sagovornici.

Izvor: Subotica.com
Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici Problemi sa izlaznim putem u Kosovskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 3860

Povezana vest

Povezane teme

problemi subotičana

pruga beograd budimpešta

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.