Komentara: 9
Pregleda: 6685
Foto

Završetak radova na Narodnom pozorištu do kraja 2019. godine

05.07.2018. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
U okviru proslave godinu dana Vlade Srbije, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je najznačajnije kulturne institucije u našem gradu, među kojima i Narodno pozorište, najavivši da se završetak radova na ovom zdanju očekuje za godinu i po dana.
Završetak radova na Narodnom pozorištu do kraja 2019. godine

Da je stav države izrazito poaktivan kada je u pitanju otvaranje Narodnog pozorišta Subotica, istakao je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, prilikom obilaska ove institucije, čiji radovi na rekonstukciji traju već 12 godina.

- To je kapitalan projekat od velikog značaja za Srbiju i ove godine će biti završena šesta, a otpočeće sedma i nulti deo osme faze radova, te uz najveći optimizam možemo reći da će radovi biti završeni do kraja 2019. godine - izjavio je ministar, dodajući da će tačan datum otvaranja Narodnog pozorišta moći da saopšti početkom naredne godine. - Ovo nije trenutak kada ću reći tačan datum, imajući u vidu različita iskustva i osobenosti rekonstrukcija ovakve vrste, ali možemo reći da bi prva polovina 2020. godine trebalo da bude konačni i krajni rok za okončanje radova, dok ću tačan datum, odnosno mesec i sedmicu kada će to biti završeno, biti u prilici da saopštim početkom 2019. godine.

Na pitanje zbog čega su radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta kasnili, ministar je rekao da odgovor leži u istom razlogu zbog kojeg su kasnili radovi na rekonstrukciji Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Završetak radova na Narodnom pozorištu do kraja 2019. godine

- U vreme kada je začet, projekat je možda bio donekle i preambiciozno zamišljen kada je reč o sredstvima, koja nisu bila sva obezbeđena. Takve stvari se dešavaju, ali svake godine se trudimo da naš sistem bude što bolji i efikasniji, kao i da koristi loša iskustva kako bi u narednom periodu bolje radili - rekao je Vukosavljević.

Nakon obilaska unutrašnjosti starog dela Narodnog pozorišta, ministar kulture i informisanja obišao je sa domaćinom Miroslavom Babić, članicom Gradskog veća zaduženom za oblast kulture, nedavno rekonstruisanu Sinagogu i Gradski muzej Subotica.

Izvor: Subotica.com
Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja Ministar kulture i informisanja u obilasku pozorišta i muzeja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6685
Povezane teme

Narodno pozorište

rekonstrukcija pozorišta

sinagoga

Gradski muzej Subotica

subotica kultura

ministarstvo kulture

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.