• Pregleda: 5735

Završetak radova na Narodnom pozorištu do kraja 2019. godine

U okviru proslave godinu dana Vlade Srbije, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je najznačajnije kulturne institucije u našem gradu, među kojima i Narodno pozorište, najavivši da se završetak radova na ovom zdanju očekuje za godinu i po dana.
Završetak radova na Narodnom pozorištu do kraja 2019. godine

Da je stav države izrazito poaktivan kada je u pitanju otvaranje Narodnog pozorišta Subotica, istakao je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, prilikom obilaska ove institucije, čiji radovi na rekonstukciji traju već 12 godina.

- To je kapitalan projekat od velikog značaja za Srbiju i ove godine će biti završena šesta, a otpočeće sedma i nulti deo osme faze radova, te uz najveći optimizam možemo reći da će radovi biti završeni do kraja 2019. godine - izjavio je ministar, dodajući da će tačan datum otvaranja Narodnog pozorišta moći da saopšti početkom naredne godine. - Ovo nije trenutak kada ću reći tačan datum, imajući u vidu različita iskustva i osobenosti rekonstrukcija ovakve vrste, ali možemo reći da bi prva polovina 2020. godine trebalo da bude konačni i krajni rok za okončanje radova, dok ću tačan datum, odnosno mesec i sedmicu kada će to biti završeno, biti u prilici da saopštim početkom 2019. godine.

Na pitanje zbog čega su radovi na rekonstrukciji Narodnog pozorišta kasnili, ministar je rekao da odgovor leži u istom razlogu zbog kojeg su kasnili radovi na rekonstrukciji Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

- U vreme kada je začet, projekat je možda bio donekle i preambiciozno zamišljen kada je reč o sredstvima, koja nisu bila sva obezbeđena. Takve stvari se dešavaju, ali svake godine se trudimo da naš sistem bude što bolji i efikasniji, kao i da koristi loša iskustva kako bi u narednom periodu bolje radili - rekao je Vukosavljević.

Nakon obilaska unutrašnjosti starog dela Narodnog pozorišta, ministar kulture i informisanja obišao je sa domaćinom Miroslavom Babić, članicom Gradskog veća zaduženom za oblast kulture, nedavno rekonstruisanu Sinagogu i Gradski muzej Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Овца за шишање Odgovori
Лимбург


Никог нисам слаго
Речи су ми праве
Не липши раго
До зелене траве!

Сва дела своја
Остварих са трудом
Обећања моја
Радовање лудом!

Уговоре ето
Више нећу крити
На Куково лето
Њих ћу објавити!

Мање ће да сврби
И више да годи
Када нам на врби
Грожђе роди!

Вече је овде
Умније од јутра
Доведох вас довде
Даље мало сутра!
sosa Odgovori
velika enigma u subotici ,medju narodom,za koga se sprema zgrada bivse radio subotice.da li neko ima odgovor
jozo bubnjar Odgovori
'el to zavrsetak prizemlja i 1. sprata? :-D :-D
glumac Odgovori
Drago mi je ako ce se konacno zavrsiti rekonstrukcija Narodnog pozorista, Subotici je potrebno lepo pozoriste uz naravno mnogo dobri predstava. Miroslava Babic se maksimalno trudi da nas grad dobije prepoznatljiva kulturna desavanja, da imamo obrise kulture kao u drzavama i clanicama EU!
Uvek u pravu Odgovori
Prva predstava u novom pozorištu će verovatno biti "Gospođa ministarka" ili "Povratak faraona". Odl(V)učiće narod na referendumu.
I.S. Odgovori
Najbolji pokazatelj kako će da se nastave i završe redovi ti je to što već par dana majstori demontiraju skelu u Vojnovićevoj i nose je na drugo gradilište.
Otvorite bolje Nušićevu za saobraćaj, kad se već ništa ne radi na gradilištu,
da može narod da koristi ulicu.
AlwaysUltra Odgovori
Da li neko može da objasni šta je nulti deo neke faze ??

Nula u svakom smislu znači ništa - dakle , da li onda treba bukvalno da shvatimo ovu ministrovu brojanicu ??
Andrea Odgovori
Možda do 2099godine?
Dejan Odgovori
O da vam j.... m.... pa šta bi vi želeli da se nikada ne završi???? Ma nije sloba kriv... mi smo govna, a svi ti koji lupaju minuse na vesti u kojima se piše o izgradnji i napredovanju subotice bi trebali malo da posete psihologa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.