Komentara: 2
Pregleda: 2854

Završeno polaganje male mature

19.06.2020. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Rešavanjem zadataka iz kombinovanog testa, učenici osmih razreda danas su završili polaganje male mature. Preliminarni rezultati testova biće poznati 23. juna, dok će konačni biti objavljeni 28. juna.
Završeno polaganje male mature

Ovog jutra, pred đacima OŠ "Kizur Ištvan" našli su se zadaci iz istorije, geografije, biologije, hemije i fizike na kombinovanom testu koji, kao i prethodna dva, nosi 20 bodova. Kako su rekli, test nije bio težak, zbog čega se nadaju dobrim rezultatima.

 - Bilo je lakše od matematike i srpskog jezika, a i sam kombinovani test inače nije težak. Jedino su mi pitanja iz istorije bila malo teža, jer nisam mogla da se setim odgovora na pitanje o ratovima. Zadovoljna sam kako sam uradila i očekujem da ću upisati svoju prvu želju - rekla je maturantkinja OŠ "Kizur Ištvan". 

Da je test uradila bez većih poteškoća, potvrdila nam je i njena vršnjakinja, kojoj su osim iz istorije, malo teža pitanja bila iz hemije.

- Nije bilo teško, ali sam imala problem da odredim deceniju na osnovu godine. To je bilo pitanje iz istorije, a iz hemije nisam znala da izračunam atomski broj. Dosta brzo sam završila ovaj test, za matematiku mi nije bilo dovoljno dva sata, ali za ovaj mi je bilo dosta i sat vremena - rekla je učenica OŠ "Kizur Ištvan".

https://www.subotica.com/files/news/2/1/6/38216/38216-kizur-zavrsni-2.jpgOva škola jedna je od dve u Subotici u kojima polaganje male mature nadzire i prosvetni inspektor, ukupno četiri dana, odnosno dan pre i sva tri dana rešavanja testova, a kako je objasnio Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan", zaključak je da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je sve urađeno po propisima. 

- Današnji test su polagali po istim pravilima kao i prethodna dva, odnosno devet učenika se nalazilo u jednoj učionici sa dva dežurna nastavnika. Prvih 45 i poslednjih 15 minuta nisu mogli da napuste učionicu, a za rešavanje testa su imali dva sata - objasnio je Anđelović, dodajući da je ove godine bila bolja kontrola i da je procedura olakšana. - Nakon završetka, testove smo nosili na punkt odakle smo ih preuzeli i predavali predsedniku Okružne komisije. Potom se nose u školu, gde se testovi skeniraju i pregledaju, tako da je ovo mnogo brže nego ranijih godina i jesmo se pribojavali nekog novog sistema, međutim, ispostavilo se da je ovo dobro. Ima najava da će se naredne godine menjati i sam način polaganja testa, da će sve biti elektronskim putem, ali videćemo kako će se to odvijati.

Završeno polaganje male maturePreliminarni rezultati sva tri testa biće poznati 23. juna, dok će konačni biti objavljeni 28. juna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2854

Povezane vesti

Povezane teme

mala matura

OŠ Kizur Ištvan

dejan anđelović

polaganje završnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.