Komentara: 33
Pregleda: 9801

Završena prva faza izgradnje azila za pse

19.04.2016. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Azil za pse i mačke JKP „Čistoća i zelenilo“, koji se prostire na površini od oko 5.300 kvadratnih metara, bi za oko dve nedelje trebalo ponovo da počne sa zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka sa ulica.
Završena prva faza izgradnje azila za pse

Prva faza radova je završena, te sada Azil za pse i mačke u Ganjo šoru ima kapacitet za 250 pasa pasa lutalica, od kojih je u novim boksovima smešteno 79 pasa spremnih za usvajanje.

Azil se sastoji iz dva dela, nečistog namenjenog za trijažu, sterilizaciju i čipovanje pasa u okviru koga je izgrađeno 50 boksova, kao i čistog dela. Radove na izgradnji nečistog dela, čija je vrednost 5,9 miliona dinara je finansiralo JKP „Čistoća i zelenilo“, dok je izgradnju i opremanje čistog dela sa oko 15 miliona dinara finansirao Grad Subotica.

- Okončana je prva faza radova, objedinjena je parcela, azil je upisan u Registar prihvatilišta za pse i mačke, te su sa izdavanjem probne dozvole za rad stvoreni svi preduslovi za otvaranje i rad azila, odnosno ZOO higijenske službe. Nakon opremanja ove službe svim potrebnim sredstvima za rad, što očekujemo da će se desiti u roku od dve nedelje, mi ćemo pokrenuti hvatanje pasa lutalica sa ulica grada - izjavio je zamenik direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, Veselin Šuković.

Predviđeno je da u drugoj fazi bude izgrađen deo za mačke u čistom delu, kao i novi objekat za izolaciju bolesnih pasa i mačaka. Vrednost predviđenih radova, koji bi trebalo da budu završeni do septembra, je oko 8,5 miliona dinara.

- Uslovi su neuporedivo bolji nego što su bili, imamo jedan od najmodernijih azila u celoj državi. Mislim da smo posle 10 godina mučenja i raznih obećanja i ovaj problem rešili. Problem će konačno biti rešen ove godine kada bude završen i mačkarnik-rekao je prilikom obilaska novoizgrađenog objekta gradonačelnik Jene Maglai.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 9801
Povezane teme
azil za pse jene maglai veselin šuković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.