Komentara: 33
Pregleda: 10851

Završena prva faza izgradnje azila za pse

19.04.2016. u 18:32h
Izvor: Subotica.com
Azil za pse i mačke JKP „Čistoća i zelenilo“, koji se prostire na površini od oko 5.300 kvadratnih metara, bi za oko dve nedelje trebalo ponovo da počne sa zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka sa ulica.
Završena prva faza izgradnje azila za pse

Prva faza radova je završena, te sada Azil za pse i mačke u Ganjo šoru ima kapacitet za 250 pasa pasa lutalica, od kojih je u novim boksovima smešteno 79 pasa spremnih za usvajanje.

Azil se sastoji iz dva dela, nečistog namenjenog za trijažu, sterilizaciju i čipovanje pasa u okviru koga je izgrađeno 50 boksova, kao i čistog dela. Radove na izgradnji nečistog dela, čija je vrednost 5,9 miliona dinara je finansiralo JKP „Čistoća i zelenilo“, dok je izgradnju i opremanje čistog dela sa oko 15 miliona dinara finansirao Grad Subotica.

Završena prva faza izgradnje azila za pse

- Okončana je prva faza radova, objedinjena je parcela, azil je upisan u Registar prihvatilišta za pse i mačke, te su sa izdavanjem probne dozvole za rad stvoreni svi preduslovi za otvaranje i rad azila, odnosno ZOO higijenske službe. Nakon opremanja ove službe svim potrebnim sredstvima za rad, što očekujemo da će se desiti u roku od dve nedelje, mi ćemo pokrenuti hvatanje pasa lutalica sa ulica grada - izjavio je zamenik direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, Veselin Šuković.

Završena prva faza izgradnje azila za pse

Predviđeno je da u drugoj fazi bude izgrađen deo za mačke u čistom delu, kao i novi objekat za izolaciju bolesnih pasa i mačaka. Vrednost predviđenih radova, koji bi trebalo da budu završeni do septembra, je oko 8,5 miliona dinara.

- Uslovi su neuporedivo bolji nego što su bili, imamo jedan od najmodernijih azila u celoj državi. Mislim da smo posle 10 godina mučenja i raznih obećanja i ovaj problem rešili. Problem će konačno biti rešen ove godine kada bude završen i mačkarnik-rekao je prilikom obilaska novoizgrađenog objekta gradonačelnik Jene Maglai.

Izvor: Subotica.com
Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse Završena prva faza izgradnje azila za pse
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 33
Pregleda: 10851
Povezane teme

azil za pse

jene maglai

veselin šuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.