• Pregleda: 2970

Završena pozorišna sezona

Po oceni publike glumica i glumac sezone Narodnog pozorišta Subotica su Minja Peković i Vladimir Grbić. Stručni žiri je za najbolju glumicu proglasio Suzanu Vuković, dok je najbolji glumac po njihovom mišljenju Marko Makivić.
Završena pozorišna sezona

Na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta sinoć je svečanim programom završena pozorišna sezona 2011./2012.

Program su, treću godinu zaredom osmislili glumci, a ovaj put to su bili: Milan Vejnović, Branko Lukač i Jelena Mihajlović. Tokom programa glumci su se zahvalili najvernijoj publici simboličnim nagradama, a proglašeni su i radnik sezone, kao i glumac i glumica po oceni publike i po oceni stručnog žirija.

Titulu radnika sezone poneo je majstor svetla Nedo Ilić, dok su po oceni stručnog žirija najbolji glumac i glumica: Marko Makivić i Suzana Vuković. Po glasovima publike, najbolji su Minja Peković i Vladimir Grbić. Publika je Minju izabrala za glumicu sezone po treći put, a Vladimir Grbić je ovu titulu poneo po peti put.

Subotički teatar je u protekloj sezoni izveo četiri premijere: Šekspirova dela “Komediju zabune” i “Julija Cezara”, “Zapis” po prozi Milana Nastasijevića i “Sabrana dela Gospoda Boga” Longa, Martina i Tišnora. Pozorišna sezona je bila žanrovski raznolika i dinamična.

Za novu sezonu Subotičko pozorište i ansambl Drame na srpskom jeziku najavljuju predstavu "Čudo u Poskokovoj Dragi" koja će premijerno biti izvedena u oktobru. Narodnog pozori<br

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.