Komentara: 1
Pregleda: 2032
Foto

Završena manifestacija „Ja imam talenat“

22.03.2024. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Izložbom likovnih radova učenika OŠ „Ivan Goran Kovačić“ završena je manifestacija „Ja imam talenat“.
Završena manifestacija „Ja imam talenat“

Veliki broj prijavljenih đaka koji su pokazali interesovanje i izuzetan talenat za sviranje, pevanje, ples, slikanje, recitovanje i glumu još jednom je potvrdilo da zaista imamo čime da se ponosimo.

Za slikarstvo se prijavilo čak 54 učenika svih razreda koji su dali svoj umetnički odgovor na zadatu temu „Goranovo proleće“.

- Zaista smo bili iznenađeni toliko velikim brojem prijavljenih đaka, a potom i sjajnim radovima koji su nastali tokom dva školska časa – kaže nastavnica likovnog Ksenija Nađ. – Đacima smo dali fotokopiju izgleda naše škole a oni su kolažiranjem, a potom i crtanjem i slikanjem trebali da naprave svoju viziju „Goranovog proleća“. Bili su neverovatni tokom rada, fokusirani i posvećeni tome što rade.  Zaista je bilo uživanje raditi sa njima. Nagrada za sve je izložba njihovih radova, nismo proglašavali najbolje jer su u ovde svi pobednici. Želimo da im pokažemo koliko je lepo baviti se umetnošću i da je najveća nagrada za umetnika upravo izložba i prilika da delo vidi veliki broj ljudi.

Završena manifestacija „Ja imam talenat“

Mlade umetnike pohvalila je i Jasmina Vidaković iz Savremene galerije, poručivši im da ne odustaju od umetnosti.

- Bavljenje umetnošću decu uči da budu bolji ljudi, da budu kreativni bez obzira  čime da se bave. Istraživanja su pokazala da umetnost utiče na razvoj kreativnog mišljenja i u drugim oblastima.  I na ovim radovima se vidi kreativnost, mašta, svako je dao drugačiji odgovor na temu, različito je tumačili i to je jako lepo – pohvalila je umetnike Jasmina Vidaković.

Završena manifestacija „Ja imam talenat“

REZULTATI

Dok su u slikarstvu svi pobednici, u ostalim kategorijama žiri je proglasio najbolje. Na takmičenju u pevanju najbolja je bila Ena Lučić iz  4/1, drugo mesto su podelile  Tara Kuljić iz 2/3 i Gala Bošković 2/1 dok je na trećem mestu Milica Prćić iz 8/3.

Prvo mesto u sviranju podelile su Višnja Prćić iz 4/3 i Petra Babić iz 4/1, na drugom mestu je Elena Dulić iz 8/3 a na trećem Lena Njegovan iz 3/1.

Završena manifestacija „Ja imam talenat“

Najlepše je recitovala Gala Bošković iz 2/1, na drugom mestu je bila Anastasija Bobić iz 5/1, dok su treće mesto podelili Harangozo Aron Almoš iz 8/2 i Sara Maravić 1/4.

Najveći talenat za glumu pokazala je Nika Šuić iz 4/3, nadrugom mestu su bili Luka Boroš, Luka Marko i Jakov Nenadov iz 6/1, a specijalna nagrada pripala je Sari Sovilj i Ani Sovilj iz 1/4.

U plesu je najbolji bio Stevan Vuković iz 4/1, na drugo mesto su podelile Sara Kekezović i Petra Moravčić iz 3/3 i Mila Segedinčev iz 2/1, dok su na trećem mestu bile Draginja Stanković iz 3/3, Dina Marić iz 2/3,Selena Marić 1/1, Sara Dakić i Jovana Došen iz 1/4 i Dajana Sulka iz 7/2.  Specijalna diploma u ovoj kategoriji pripala je Maši Ivković, Jelena Maslić i Suzani Mirković iz 3/3.

Izvor: Subotica.com
Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat" Izložba radova učenika nastalih u okviru manifestacije "Ja imam talenat"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2032
Povezane teme

ja imam talenat

ja imam talenat subotica

Oš Ivan Goran Kovačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.