Komentara: 1
Pregleda: 4333

Završena četvrta sezona promocije uspešnih i talentovanih učenika

02.12.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Godina na izmaku bila je svima teška i neizvesna, još uvek je takva, ali uprkos tome uspeli smo da realizujemo još jednu sezonu promocije uzornih učenika našeg grada. Skromnije nego ranijih godina, ove sezone predstavili smo 20 učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola.
Završena četvrta sezona promocije uspešnih i talentovanih učenika

Četvrta sezona akcije „Oni dolaze“ u 2020. godini okupila je 20 učenika osnovnih i srednjih škola. U skladu sa situacijom, potrudili smo se da ih predstavimo na najbolji način, da javnost upoznamo sa njihovim postignućima tokom školovanja, kako u školskim tako i u vannastavnim aktivnostima. 

Đaci koje smo upoznali nedvosmisleno pokazuju da stariji Subotičani imaju čime da se ponose, a mlađi naraštaji na koga da se ugledaju.

- Imali smo velike planove sa našom, sada već tradicionalnom akcijom i želeli smo da iskoračimo u odnosu na ranije sezone i na prikladan način predstavimo naše mlade sugrađane. Međutim, situacija sa korona virusom u mnogome je poremetila te planove i primorala nas, kao i mnoge druge, na improvizaciju – kaže Goran Todorov, urednik portala. – Tu pre svega mislim na činjenicu da je sredinom marta proglašeno vanredno stanje i da su đaci prešli na onlajn nastavu koja je trajala do kraja prošle školske godine, škole su bile zatvorene, takmičenja su otkazana... Bez obzira na sve, i ove godine pokazali smo da Subotica ima brojnu talentovanu i uzornu decu na koju treba da je ponosna. Upravo isticanje njihovih uspeha i talenata je suština akcije, a njihovom promocijom široj javnosti želimo samo da im poručimo da su na pravom putu i da je obrazovanje, odnosno ulaganje u svoje znanje, najbolja investicija koju mogu sebi da učine.

Završena četvrta sezona promocije uspešnih i talentovanih učenikaZavršna svečanost zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine neće se održati. Odlučili smo se da ovu sezonu završimo nešto skromnije, tako što ćemo podeliti zahvalnice i prigodne poklone svim učenicima koje smo promovisali u ovoj sezoni, a njihova lica osim u rubrici „Oni dolaze“ narednih nekoliko meseci krasiće više reklamnih panoa u celom gradu.

- Žao nam je što nećemo biti u prilici da se još jednom okupimo svi zajedno, da pozovemo učenike, njihove roditelje, bake, deke, nastavnike i sve one koji su im podrška na njihovom razvojnom putu, i da im uz prigodan kulturno-umetnički program poželimo još veće uspehe, da im poručimo da računamo na njih, jer njihovo vreme tek dolazi – dodaje Todorov. - Akciju ćemo nastaviti i sledeće godine, nadamo se u mnogo boljim okolnostima, uveren sam sa novom generacijom uspešnih i uzornih učenika. Hvala našim mladim sugrađanima na učešću, želimo im puno sreće i uspeha u daljem školovanju i da učine svoj grad ponosnim!

Završena četvrta sezona promocije uspešnih i talentovanih učenikaTokom četiri godine promovisali smo ukupno 138 učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola. Značaj ove akcije svake godine prepoznaju sve obrazovne ustanove u Subotici i u prigradskim naseljima, a ovom prilikom se zahvaljujemo i njima na kvalitetnoj saradnji, uz želje da se ona nastavi i u narednim godinama.

Realizaciju projekta „Oni dolaze“ je pomogao Grad Subotica kroz projektno sufinansiranje, te velika zahvalnosti ide i lokalnoj samoupravi na poverenju i podršci koja nije izostala ni ovaj put.

- Grad Subotica će uložiti maksimalne napore kako bismo ove mlade i talentovane ljude zadržali u našoj sredini, ali i ne samo to. Naš grad je oduvek znao da prepozna kvalitet i da to adekvatno nagradi – ističe Miloš Nikolić, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje. - Pozivam sve učenike osnovnih i srednjih škola iz našeg grada da se što više trude, budu vredni i predano ispunjavaju sve svoje obaveze, a na nama starijima je da im obezbedimo što bolje uslove za rad i sigurno zaposlenje. Kao što možemo čuti i videti, ulaganje u obrazovanje se uvek isplati. Cilj svih nas je da stvorimo obrazovane i dobre ljude koji će naš grad, ali i državu predstavljati u najboljem svetlu. Da bismo to postigli na što efikasniji način, moramo se svi zajedno potruditi da imamo što bolje uslove za rad, kvalitetan kadar u obrazovnim ustanovama i ono što je najvažnije, da se međusobna saradnja koja je godinama unazad na visokom nivuo, iz dana u dan unapređuju.

Završena četvrta sezona promocije uspešnih i talentovanih učenikaRadujemo se novim upoznavanjima sa našim mladim sugrađanima i promociji njihovih postignuća i talenata, u petoj sezoni akcije „Oni dolaze“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4333
Povezane teme

miloš nikolić

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.