Komentara: 1
Pregleda: 4015

Završen teniski turnir "Palić Open 2013"

28.07.2013. u 18:38h
Pobedom Reke-Luce Jani iz Mađarske završen je deseti Palić Open, profesionalni turnir za teniserke, nagradnog fonda 10.000 dolara. Mađarica je, inače i prva nositeljka, u finalnom duelu sa 6:0, 6:3 savladala Milanu Spremo iz Srbije, koja je bila postavljena za osmu nositeljku. Ceo meč trajao je 59 minuta, a protekao je u dominantnijoj igri gošće iz Mađarske.
Završen teniski turnir "Palić Open 2013"

Prvi gem je doneo veliku borbu, Jani je uspela da uz dosta muke odbrani svoj servis i povede sa 1:0. Odmah je uspela da napravi brejk, potom i dobije ponovo gem na svoj servis i povede sa 3:0. Činilo se da će Milana Spremo uspeti da smanji, dobro je igrala u četvrtom gemu, no usledio je novi brejk Mađarice i lako osvajanje prvog seta.

Na talasu dobre igre Reka-Luca Jani počela je bolje i drugi set. Povela je sa 2:0, a Milana Spremo vraća brejk i smanjuje na 1:2. Usledio je novi brejk Mađarice, koja je uskoro povela i sa 4:1. Usledila su dva vezana gema srpske teniserke, smanjila je Spremo na 3:4, iskoristila nekoliko grešaka Mađarice. No, umesto da to iskoristi i u potpnunosti se vrati u igru, Spremo je dozvolila da protivnica napravi brejk, povede sa 5:3, a uprkos velikoj borbi srpske teniserke Reka-Luca Jani koristi već prvu meč loptu.

"Srećna sam što sam uspela da osvojim ovaj turnir. Iako sam bila prva nositeljka, imala sam jake mečeve do finala. Očekivala sam veliku borbu u finalu, srećom pa sam u prelomnim momentima bila bolja osvojila bitne gemove i izbegla dugo igranje po vrućini. Palić mi ostaje u lepom sećanju, lepo mi je bilo na Paliću, ljudi su sjajni. No, nema vremna za dalje uživanje, već u ponedeljak počinjem turnir od 25.000 dolara u Nemačkoj gde se nalazim u glavnom žrebu" – kazala je Reka-Luca Jani.

Milana Spremo iz Srbije nije bila razočarana porazom u finalu.

"Samo tri dana pre turnira sam bila bolesna, tako da nisam ni očekivala ovakav uspeh. Možda je ovo i bila moja najgora partija na ovom turnira, zaista sam bila umorna, ali bila je čast igrati pred domaćom publikom o Srbiji. Ovo je zaista divan turnir, pored jezera, u prelepom ambijentu" - izjavila je srpska teniserka.

Sve igračice su se pohvalno izrazile o dobroj organizaciji.

Završen teniski turnir "Palić Open 2013"

"Kao dugogodišnji organizatori smo veoma zadovoljni, odziv je bio maksimalan, imali smo tablu od 64 igračice u kvalifikacijama. U glavnom žrebu je kvalitet bio nikada jači, bilo je uživanje pratiti kvalitetne mečeve. To je samo jedan podstrek da počnemo pripreme za nove turnire" - istakao je Aleksandar Nenadović, direktor turnira.

Palić Open 2013 svečano je zatvorio Draško Rodić, predsednik Organizacionog odbora, koji je pobednici i uručio ček na 1.568 dolara.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4015

Povezana vest

Povezane teme

palić open

teniski turnir

teniski klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.