Komentara: 3
Pregleda: 5656

Danas finale singlova teniskog turnira "Palić Open 2013"

28.07.2013. u 10:10h
U finalu jubilarnog desetog teniskog turnira "Palić Open", čiji je nagradni font 10.000 dolara, naći će se prva nositeljka Reka-Luca Jani (Mađarska) i Milana Spremo (Srbija). Njih dve će odmeriti snage na terenima najstarijeg teniskog kluba u ovom delu Evrope danas (nedelja, 28. jul) sa početkom od 10:30 časova.
Danas finale singlova teniskog turnira "Palić Open 2013"

Mečevi polufinala održali su se juče na terenima teniskog kluba "Palić" na Paliću u kojima smo imali po jednog predstavniak iz Srbije, ali nažalost ove godine neće biti ništa od "srpskog finala" pošto je Marina Čakar u teškoj i neizvesnoj borbi u tri seta poražena od prvog nosioca turnira. mađarice Reke-Luce Jani.

U prvom polufinalnom meču sastale su se Milana Spremo i Barbara Kotelešova (Slovačka), koja je turnir počela još u kvalifikacijama. Srpska teniserka je bolje počela meč, iskoristila je dobar servis i povela na otvaranju meča. Slovakinja je uspela da se vrati u nastavku, ali siguran finiš Milane Spremo donosi srpskoj teniserki prvi set 6:3. Još je domaća igračica ubedljivija bila u drugom setu koga je dobila sa 6:0.

Drugo polufinale donelo je mnogo više borbe. U pravom „derbi“ susretu prve nositeljke Reke-Luce Jani i treće nositeljke Marine Kačar iz Srbije odlučio je tek treći set. Mađarica je dosta lako dobila prvi set sa 6:1, ali se Marina Kačar, uz podršku Palićke publike, vratila u meč, boljom igrom dobila drugi set sa 6:4, pa je odluka o finalisti pala u trećem setu. I u završnici se vodila velika borba, ali je brejk Janijeve pri nerešenom rezultatu 3:3 doneo Mađarici nedostižnu prednosti na kraju pobedu od 6:4.

"Bio je ovo zaista dobar meč, uživala sam u velikoj borbi sa dobrom protivnicom. Prvi set nije bio naporan, moja pšrotivnica je počela da igra zaista dobro u drugom setu. Po meni je odlučio gem na 3:3, kada sam uspela da napravim brejk, iako je protvnica jako dobro servirala. Sledi mi finale, igrala sam pre dve-tri godine meč sa Milanom Spremo, igrale smo tri sata, bio je to dobar meč, na kraju sam pobedila, a otprilike nešto slično očekujem i u finalu" – istakla je Reka-Luca Jani, prva nositeljka ovogodišnjeg Palić Opena.

Slovačko-češki par bolji od srpsko-crnogorskog

Danas finale singlova teniskog turnira "Palić Open 2013"

Tereza Malikova, Vivien Juhasova, Katarina Adamović i Vladica Babić (foto: Nikola Stantić)

U subotu je završeno i takmičenje u konkurenciji dublova. Slavila je slovačko-češka kombinacija Vivien Juhasova i Tereza Malikova. One su, nakon preokreta, sa 3:6, 6:4 (10:5), savladale srpsko-crnogorski par Katarina Adamović – Vladica Babić.

"Bile smo nositeljke, pa smo i očekivale da pobedimo u finalu. Nije bilo lako, protivnice su se pokazale kao jako dobre. Ovo je svakako bio najteži meč u dublu, a odlučila je bolje serva i veća želja za pobedom" kazale su pobednice Palić Opena u dubl konkurenciji.

Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5656

Povezana vest

Povezane teme

palić open

teniski turnir palić

teniski turnir

teniski klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.