• Pregleda: 6824

Završen put do granice, dogodine i prelaz kod Bajmoka

Gradnja saobraćajnice od Bajmoka do budućeg novog graničnog prelaza prema mađarskom gradu Bačalmašu, duga šest kilometara, koju je gradila kompanija „Vojput“, završena je i otvorena za saobraćaj.
Završen put do granice, dogodine i prelaz kod Bajmoka

Vrednost radova je ukupno 90,7 miliona dinara, a oni su finansirani zahvaljujući IPA programu prekogranične saradnje.

Širina novog kolovoza je šest metara, a radovi su, umesto 29. juna, kako je prvobitnim rokovima bilo planirano, završeni 17 dana ranije.

- Pre mesec i po dana smo bili na ovom istom mestu, pre početka radova, i tada su mnogi govorili da će ovo biti samo još jedno od neispunjenih obećanja. Međutim, mi smo dokazali da ono što obećamo i ispunimo. Ovo je najveća investicija u Bajmoku u poslednjih 10 godina. Ono što moram napomenuti je i to da je izdata građevinska dozvola za izgradnju graničnog prelaza, koji će biti stavljen u funkciju u toku sledeće godine – rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Direktor kompanije „Vojput“, koja je bila izvođač radova, Duško Dražić, istakao je da su preuzete obaveze završene pre roka, te da je u dva sloja u ovu saobraćajnicu ugrađeno ukupno 10 hiljada tona asfalta.

Predsednik saveta Mesne zajednice Bajmok, Goran Nedeljković, istakao je da ova saobraćajnica će pospešiti kulturnu i privrednu saradnju Bajmoka i Bačalmaša.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Y krak Odgovori
Kada misle zavrsiti Y krak?
Aleksandar Odgovori
Karte na pregled-pogledajte galeriju ko se vozi minibusom
Vesko Odgovori
Topli docek od građana, vidi se. Da nije novinara, bili bi uasamljeni, ali to vama ne smeta, jer vama
je bitno da vladate protiv vecine građana. Nadam se da ce to nasi građani imati u vidu na sledecim
izborima.
Marko Odgovori
Ma pokri se usima... Grad je konkurisao za ovaj novac jos aprila 2012.godine ... i dok je EU obavila proces odobravanja projekta i javnih nabavki, tebi je zapalo da preseces vrpcu.
Kakav iritirajuci stav da jos spominjes sebe kao zasluznog. Politika jeste nemoralno podrucje, ali ne preteruj sa hvalospevima sam sebi za tudji posao. Pokazi i slikaj se samo tamo gde si nesto zapoceo u svom mandatu i zavrsio u svom mandatu. Vest je dobra i lepa, jedino sto sa Maglaijem ima veze koliko Mica Jovanovic sa Megatrenda i Londonska skola ekonomije.
Usputachni Odgovori
Ala ste se islikali sve uzduz i popreko. I cak 6 (sest) metara (jok,centimetara!) sirina puta????? Ala cemo se sklanjati sleperima i traktorima samo da i oni krenu. Videcemo dogodine kad se prelaz (ako se) otvori koliko ce od puta ostati,bar sto se sirine tice. Cekam vas sa objektivima!
Deki Odgovori
Bachalmas nije grad,nego selo,ja bio i video.
Mister G Odgovori
2500 m2 asvalta
Mister G Odgovori
2500 RSD m2 asvalta
baki Odgovori
Pozurili da se na njihovij parceli sto pre pocne graditi pumpa na dobrobit svih nas hahahahha
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.