• Pregleda: 2273

Završen projekat "Dajmond"

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je završna konferencija projekta „Dajmond“. Radi se o IPA prekograničnom projektu Mađarska - Srbija čiji je cilj bio rekonstrukcija severoistočne fasade Sinagoge u Subotici, dok je u Segedinu obnovljen krov zgrade Grofovske palate. Nosilac projekta je lokalna samouprava Segedina, a ukupna vrednost projekta je oko 345 hiljada evra.
Završen projekat "Dajmond"

Za 16 meseci, koliko je trajao projekat “ Dragulji na prekretnici vekova-putovanje u čudesnom svetu secesije“, čiji je akronim „Dajmond“, sprovedeno je niz aktivnosti, kako u Subotici, tako i u Segedinu, koji je nosilac projekta.

Subotica i Segedin su, po rečima zamenika gradonačelnika Segedina, Lasla Šojmoša, u protekle dve godine uspostavile odličnu saradnju, a deo te saradnje svakako je i upravo završen projekat „Dajmond“.

Na završnoj konferenciji su predstavljene i dve knjige nastale u okviru projekta. Radi se o monografiji o Rajhlu Ferencu koju je izdala Subotica, dok je grad partner publikovao knjigu o secesijskim objektima u Subotici, Senti i Segedinu.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.