Komentara: 0
Pregleda: 1750
Foto

Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

02.07.2019. u 17:08h
Izvor: TV Subotica
Zatvarajuća konferencija IPA projekta „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“, održana je u restoranu „Spartak“. Tom prilikom sumirani su utisci i rezultati jednogodišnje saradnje nosioca projekta OKK „Spartak“ i  Sportskog društva „Košaršuli” iz Mađarske, tokom koje je odigrano preko stotinu prijateljskih utakmica, šest turnira, nekoliko kampova i seminara za trenere.
Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

Projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“, imao je za cilj da podstakne zdravo angažovanje dolazećih generacija, kao i da uspostavi prekogranični okvir koji će omogućiti njihovu saradnju i učešće u sportskim aktivnostima. Za mlade nade košarke, ovo je bila prilika da se druže, međusobno razmenjuju kako sportska, tako i životna iskustva, kao i da posete brojne turističke potencijale susednih zemalja.

- Za nas je velika stvar što su naša deca imala priliku da se druže i igraju sa ekipama iz Srbije, koje imaju bogatu i značajnu košarkašku istoriju. Ja sam nešto stariji, pa pamtim nekadašnju Jugoslaviju, ali su posle toga reprezentacije Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore bile veoma uspešne. Upoznavanje drugačije košarkaške kulture, stilova igre, ali i suđenja, za decu iz Mađarske predstavlja nezaboravan događaj - objasnio je dr Andraš Elek, predsednik Sportskog društva „Košaršuli” iz Mađarske.

Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

Tokom Projekta, promovisala se košarka, timski duh i zdrav način života, u kom su pored Srbije i Mađarske, učestvovali i košarkaški klubovi iz okolnih zemalja. Rukovodstvo OKK „Spartak“, ovaj poduhvat vidi kao potvrdu za sav trud uložen u prethodnom periodu u ostvarivanju dobrih odnosa, naročito sa klubovima naših najbližih prekograničnih komšija.

- Projekat je samo potvrda da se nama priznaje želja da sarađujemo sa komšijama iz Mađarske. Apliciraćemo već u narednom pozivu i mislim da je ovo dobar temelj, da ćemo sledeći projekat napraviti još bolje, da će biti dobro napisan i da imamo velike šanse da priča ima i svoj nastavak - rekao je Jovo Sirovina, predsednik OKK „Spartak“.

Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

Zatvarajućoj konferenciji, prisustvovao je i Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Vojvodine, koji je istakao višestruki značaj ovakve saradnje.

- Veoma nam je drago što u OKK „Spartak“ i ekipa iz Mađarske napravili jednu ovakvu saradnju i povezali sve ovo što i mi kao savez Vojvodine činimo i povezujemo decu. To je nemerljivo bogatsvo, jer se deca i danas preko društvenih mreža čuju i dopisuju, odlaze čak u posete jedni drugima i mislim da je to rpimer kako ovde, u okolini i regionu treba deca, odnosno sportski klubovi da sarađuju - istakao je Bolić.

Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

IPA projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“ zvanično se završava 31. jula, za čiju realizaciju je opredeljen budžet u iznosu od 165.646 evra.

Izvor: TV Subotica
Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice" Zatvarajuća konferencija projekta "Prekogranične košarkaške utakmice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1750
Povezane teme

IPA projekat

jovan sirovina

okk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.