Komentara: 0
Pregleda: 1133

Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

02.07.2019. u 00:00h
Izvor: TV Subotica
Zatvarajuća konferencija IPA projekta „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“, održana je u restoranu „Spartak“. Tom prilikom sumirani su utisci i rezultati jednogodišnje saradnje nosioca projekta OKK „Spartak“ i  Sportskog društva „Košaršuli” iz Mađarske, tokom koje je odigrano preko stotinu prijateljskih utakmica, šest turnira, nekoliko kampova i seminara za trenere.
Završen prekogranični projekat za afirmaciju košarke među mladima

Projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“, imao je za cilj da podstakne zdravo angažovanje dolazećih generacija, kao i da uspostavi prekogranični okvir koji će omogućiti njihovu saradnju i učešće u sportskim aktivnostima. Za mlade nade košarke, ovo je bila prilika da se druže, međusobno razmenjuju kako sportska, tako i životna iskustva, kao i da posete brojne turističke potencijale susednih zemalja.

- Za nas je velika stvar što su naša deca imala priliku da se druže i igraju sa ekipama iz Srbije, koje imaju bogatu i značajnu košarkašku istoriju. Ja sam nešto stariji, pa pamtim nekadašnju Jugoslaviju, ali su posle toga reprezentacije Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore bile veoma uspešne. Upoznavanje drugačije košarkaške kulture, stilova igre, ali i suđenja, za decu iz Mađarske predstavlja nezaboravan događaj - objasnio je dr Andraš Elek, predsednik Sportskog društva „Košaršuli” iz Mađarske.

Tokom Projekta, promovisala se košarka, timski duh i zdrav način života, u kom su pored Srbije i Mađarske, učestvovali i košarkaški klubovi iz okolnih zemalja. Rukovodstvo OKK „Spartak“, ovaj poduhvat vidi kao potvrdu za sav trud uložen u prethodnom periodu u ostvarivanju dobrih odnosa, naročito sa klubovima naših najbližih prekograničnih komšija.

- Projekat je samo potvrda da se nama priznaje želja da sarađujemo sa komšijama iz Mađarske. Apliciraćemo već u narednom pozivu i mislim da je ovo dobar temelj, da ćemo sledeći projekat napraviti još bolje, da će biti dobro napisan i da imamo velike šanse da priča ima i svoj nastavak - rekao je Jovo Sirovina, predsednik OKK „Spartak“.

Zatvarajućoj konferenciji, prisustvovao je i Zlatko Bolić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Vojvodine, koji je istakao višestruki značaj ovakve saradnje.

- Veoma nam je drago što u OKK „Spartak“ i ekipa iz Mađarske napravili jednu ovakvu saradnju i povezali sve ovo što i mi kao savez Vojvodine činimo i povezujemo decu. To je nemerljivo bogatsvo, jer se deca i danas preko društvenih mreža čuju i dopisuju, odlaze čak u posete jedni drugima i mislim da je to rpimer kako ovde, u okolini i regionu treba deca, odnosno sportski klubovi da sarađuju - istakao je Bolić.

IPA projekat „Prekogranične košarkaške utakmice - CB BASKET“ zvanično se završava 31. jula, za čiju realizaciju je opredeljen budžet u iznosu od 165.646 evra.

Izvor: TV Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1133
Povezane teme
IPA projekat jovan sirovina okk spartak
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.