Komentara: 99
Pregleda: 63769

Završen mural u znak sećanja na Tijanu Jurić

24.09.2014. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Mladi umetnik Andrej Josifovski završio je juče kasno popodne mural posvećen tragično preminuloj Subotičanki Tijani Jurić. Oslikavanje murala trajalo je dva dana, a jutros su skinute skele koje je Andrej koristio da bi napravio svoje novo umetničko delo, kako kaže dosada najzahtevnije zbog ogromnih dimenzija murala.
Završen mural u znak sećanja na Tijanu Jurić

Josifovski je oslikavanje murala počeo po planu u ponedeljak ujutro, iako je vreme bilo prilično hladno i pre svega kišovito, ali to nije sprečilo mladog umetnika da posle postavljanja mreže nastavi sa pripremama.

Društvo su mu oba dana pravili prijatelji iz Beograda, ali i Subotice, koji su sa divljenjem posmatrali nastajanje murala. Znatiželja prolaznika je takođe bila vrlo očigledna, te su mnogi zastajali i nemo posmatrali, verovatno pod utiskom kako to Andrej radi sa lakoćom.

Mural je po Andrejovim rečima završen nešto ranije nego što je planirao, ali neke stvari su mu išle na ruku te je tako Tijanin mural od jutros bez skela, završen i poklonjen Subotičanima, koji se od jutros sporadično okupljaju i diskretno komentarišu.

Završen mural u znak sećanja na Tijanu Jurić

Josifović je mural radio u kombinaciji boja za fasadu i sprejeva, a rađen je rađen na osnovu Tijanine omiljene fotografije sa matre, za koj njeni drgari každ a joj je bila omiljena.

Završen mural u znak sećanja na Tijanu Jurić

Andrej Josifovski ima nepune 24 godine i inženjer je arhitekture. Živi u Beogradu i ove godine je završio master studije, a ima u planu da svoje obrazovanje nastavi na doktorskim studijama. Kaže da je pratio čitavu situaciju u vezi nestanka Tijane Jurić i da su i on, ali i njegova porodica i prijatelji bili u šoku nakon saznanja da je mlada Tijana tragično stradala. Nakon toga, došao je na ideju da dođe u Suboticu i naslika mural posvećen Tijani.

- "Ideju da nacrtam ovakav mural imao sam još u Beogradu, ali odustao sam iz prostog razloga jer nisam želeo da to izgleda kao samopromocija. Pre nekih nedelju dana dobio sam poziv od Tijaninih drugara, odnosno Tijaninog oca koji je predstavljao Tijanine drugare i odmah sam pristao jer to je velika čast za mene."  - izjavio je Josifovski

Završen mural u znak sećanja na Tijanu Jurić

Izvor: Subotica.com
Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić Izrada murala u znak sećanja na Tijanu Jurić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 99
Pregleda: 63769

Povezane vesti

Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.