Komentara: 0
Pregleda: 2627

Završen IV Ambush festival

29.11.2011. u 15:54h
Završen IV Ambush festival

U Subotici se već četvrtu godinu zaredom održava Ambush festival – festival nove muzike u organizaciji FOKUS Fondacije i udruženja Ambush music. Festival je obuhvatio period od 30. septembra do 26. novembra 2011. godine i prikazao jedanaest koncertnih dešavanja u okviru kojih je nastupilo 19 izvođača iz zemlje, regiona i celog sveta. Lokacije na kojima su koncerti održani su klub Mladost, Baš Soba i klub Studio 11. Festivalom se time pokušava oplemeniti koncertna ponuda ovoga grada u jednom širem vremenskom potezu.

Svaki koncert je bio uzbudljivo iskustvo za sebe. Tako smo mogli da čujemo vrlo različite muzičke žanrove i kombinacije istih. Od elektronske, DJ muzike koju su predstavili WB41 i Sun Glitters, eksperimentalne muzike jednog Lafidkija, preko free jazz-a Ilie Belorukova i sastava Množizvuk, psihodeličnog rock sastava Fjodor, ambijentalnih drone stvaralaca kao što su Nadja iz Kanade, te post-rock sastava The Shaking Sensations, Dorena, Khuda, Rosa Parks, Asheraah, pa sve do savremenih post-metal izraza koje sviraju Consecration, Torn From Earth ili Hesus Attor – različitih muzičkih izraza koji skupa čine sliku o new age muzici kakvu neguje i podržava Ambush muzički festival.

Ambush Festival je pokrenut 2008. godine i njegovo četvrto izdanje bila je prilika da javnost u Subotici uživa u jedanaest dana u koncertima i muzici koju nismo u mogućnosti često da sretnemo. Kao što je poznato, ceo festival je vođen idejom promovisanja i organizovanja nastupa za bendove i autore ne tako popularne, ali veoma izražajne i senzualne new age muzike koja lebdi iznad svih žanrova i konzervativnih percepcija vodeće muzičke industrije. Festival je poštapljen idejom i željom da se omladini našeg grada, kao i svim gostima Festivača, ponudi muzičko svedočanstvo onoga što stvaraju izvođači i bendovi new age muzičke orijentacije u regionu, a koja podrazumeva savremeni pogled i tretiranje muzike u svim njenim postmodernim obrisima, deklinacijama i emanacijama.

Ovogodišnja serija koncerata, realizacija programa Festivala, tehnički uslovi i nastupi muzičkih sastava stvaraju zajedno više nego pozitivan opšti utisak. Tako su ovogodišnjim Ambush festivalom ispunjena očekivanja organizatora, izvođača, i oko 900 posetilaca Festivala. Misija približavanja stvaralaštva mladih alternativnih muzičkih umetnika iz regiona, Evrope i sveta je ovim ispunjena.

Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2627
Povezane teme

fondacija fokus

Fokus fondacija

ambush festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.