• Pregleda: 2869

Završen "BIZKOD" - studentsko takmičenje u programiranju

Za vikend je održana završnica prvog "BIZKOD" - takmičenja namenjenog studentima druge i treće godine informatike i tehničko-komunikacionog menadžmenta Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.
Završen "BIZKOD" - studentsko takmičenje u programiranju

BIZKOD je organizovan zahvaljujući uspešnoj saradnji VTŠ-a i kompanije Infostud. Pored programiranja timovi su morali primeniti i svoje veštine u ispitivanju tržišta, upravljanju projektima i prezentovanju svog rešenja. Nakon 12 časovnog poluhakatona koji je održan u subotu, timovi su u nedelju održali prezentacije svojih radova pred žirijem kojeg su činili zaposleni iz kompanije Infostud i profesori Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Posle prezentacije žiri je doneo odluku i pobednici prvog BIZKODA su studentkinje iz tima GirlsfromVTS koga čine Dina Koras, Kristina Marki, Nikoleta Kričković i Valentina Hodan. Drugo mesto pripalo je timu Syntax Error koga čine Dražen Buljovčić, Branislav Jelić, Kristijan Kanalaš i Ivan Marović. Treće mesto je zauzeo tim Hyperion sa članovima Daniel Boršoš, Andrea Rafai, Ana Farkaš, Sabolč Šebok i Gracian Kokrehel. Specijalna nagrada je dodeljena timu The Walking Programmers.

Prva runda takmičenja je održana u martu kada su nakon prijava timovi dobili test zadatke. Timovi koji su uspešno uradili te zadatke su dobili priliku da učestvuju u finalu. U finale takmičenja se plasiralo 8 timova koji su radili na rešavanju problema iz realnog života i nadmetanju za vredne nagrade.

Timovi su 14. aprila dobili takmičarske zadatke na kojima su radili do 16. aprila kada je u 8:00 počeo polu hakaton u trajaju od 12 časova. Tokom 12 časova timovi su imali na raspolaganju pomoć mentora iz kompanije Infostud. Takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi, organizatori i takmičari su zadovoljni i nadaju se da će se naredne godine takmičenje proširi i na ostale visokoškolske ustanove i da će učešće uzeti još veći broj timova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.