Komentara: 42
Pregleda: 7232

Zatvara se azil "Alex"?

12.06.2013. u 17:58h
Izvor: RTV Yueco
Nakon 10 godina rada, azil "Alex" je dobio zabranu da prima pse u objekte azila i rok od 90 dana da iseli 600 pasa. Azil, o svom trošku, treba da rasporedi pse po objektima za držanje životinja na teritoriji Srbije. U Republičkoj veterinarskoj inspekciji kažu da su spremni da sarađuju sa azilom, pomognu im da reše problem nedostataka koje su zatekli prilikom pregleda azila i da, ako treba, produže rok od 90 dana.
Zatvara se azil "Alex"?

U aprilu prošle godine, od strane azila "Alex", podnet je zahtev za upis u registar objekata za držanje životinja. Veterinarski inspektori su u decembru, prošle godine, obišli objekat azila, napravili zapisnik i isti prosledili Republičkoj veterinarskoj inspekciji koja je, 03. juna ove godine, azilu "Alex" dostavila rešenje o zabrani rada i roku od 90 dana da isele sve pse iz azila.

U Republičkoj veterinarskoj inspekciji kažu da godinama pokušavaju da reše probleme sa azilom "Alex". Kao glavni problem ističu nevakcinisane pse, a kažu da im se javljaju građani, koji žive u okolini azila, sa raznim pritužbama.

Azil "Alex" postoji 10 godina i u tom vremenskom periodu su, sa subotičkih ulica, sklonili preko 1.000 pasa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 7232

Povezana vest

Povezane zviždaljke

Povezane teme

azil alex

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.