Komentara: 28
Pregleda: 12366
Foto

Zasvetlela božićno-novogodišnja dekoracija

05.12.2020. u 19:00h
Izvor: Subotica.com
Svih 1.100 ukrasa, koliko ih je ove godine bilo na raspolaganju za božićno-novogodišnje ukrašavanje gradskih i prigradskih naselja, večeras su zasvetleli, a jedino će jekla koja krasi Gradski trg, uz koju će zasijati i figura Deda Mraza, biti postavljena sledeće nedelje. Iako ove godine nisu nabavljani novi ukrasi, napravljen je nešto drugačiji raspored u njihovoj postavci.
Zasvetlela božićno-novogodišnja dekoracija

Tako je Prozivka po prvi put dobila figure na svom šetalištu, koje ove godine krasi porodica Sneško Belić. Na šetalištu Radijalca postavljen je Meda sa poklonom, dok su na šetalištu ispred spomenika Svetog Trojstva u centru grada zasijali Veliki i mali jelen. Kako objašnjava Vladimir Vlček, samostalni saradnik za održavanje javnog osvetljenja u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ovaj raspored nije slučajan, već je nastao kao rezultat želje građana, ali i poštovanja protivepidemioloških mera.

- Velike svetleće figure su svake godine atrakcija i građani se rado fotografišu pored njih. Međutim, zbog primedaba da su postavljene samo u centru grada, dok su drugi delovi grada zapostavljeni, odlučili smo da ih ove godine drugačije postavimo, tako da budu ravnomerno zastupljene na najprometnijim šetalištima, ali i da bismo izbegli stvaranje većih gužvi na jednom mestu zbog epidemije korona virusa - kaže Vlček.

Zasvetlela božićno-novogodišnja dekoracijaZasvetlela božićno-novogodišnja dekoracija

Svetleće figure, kao i ukrasi koji su postavljeni na stubove javnog osvetljenja, fasade, drveća, sajle i postolja, zasijali su večeras, dok će jekla koja krasi Gradski trg, uz koju će zasijati i figura Deda Mraza, biti postavljena sledeće nedelje, dodaje naš sagovornik.

- Gradska uprava postavlja jelke i još uvek čekamo odluku o tome da li će uz jelku na Gradskom trgu biti postavljene i jelke kod katedrale i na Paliću. Kada se postave, mi ćemo ih okititi i time će božićno-novogodišnja dekoracija biti kompletirana - poručuje Vlček.

Zasvetlela božićno-novogodišnja dekoracija

Postavljanje dekorativne rasvete ove godine je počelo ranije nego uobičajeno, zbog nešto manjeg broja ekipa na terenu, a svetleće sve do 15. januara naredne godine.

Izvor: Subotica.com
Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici Praznična rasveta u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 12366

Povezana vest

Povezane teme

dekorativna rasveta

novogodišnje ukrašavanje

božićno-novogodišnji ukrasi

praznična rasveta

novogodišnja dekoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.