Komentara: 19
Pregleda: 4264

Postavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembra

21.10.2020. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
Pre nekoliko dana počelo je postavljanje dekorativne rasvete na ulice Subotice i više prigradskih naselja. Nadležni poručuju da je sa postavljanjem započeto ranije jer ove godine raspolažu sa manjim brojem ekipa, a u pitanju je veliki posao. Dekoracija će biti u funkciji od 5. decembra.
Postavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembra

Božićno – novogodišnje ukrašavanje obuhvata ukrašavanje centralnog gradskog jezgra i 11 prigradskih mesnih zajednica. Ukrašavanje se vrši sa oko 1.100 ukrasa.

Kako nam je objašnjeno u Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ukrašavanje ove godine je počelo ranije jer se vrši sa manjim brojem ekipa na terenu.

Što se tiče početka rada dekorativne rasvete, njeno uključivanje je predviđeno za 5. decembar, a ugasiće se 15. januara naredne godine.

Postavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembraPostavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembra

Ove godine nisu nabavljani novi ukrasi, već će se postavljati ukrasi koji su nabavljeni prethodnih godina. Ukrasi se postavljaju na stubove javnog osvetljenja, fasade, drveća, sajle i postolja. Na stubove javnog osvetljenja postavljaju se ukrasi „Zvezda Polaris“.

U centru grada se postavljaju svetleće lančanice, zavese, padjuća svetla, zvezde i velike svetleće kugle na fasadama i sajlama. Gradska kuća će biti dodatno ukrašena ukrasima „Winter sky“ i „Gabriel string“.

Postavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembraPostavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembraKorintski stubovi Narodnog pozorišta biće ukrašeni sa svetlećim lančanicama, a fasada u ulici Korzo svetlećom zavesom. Mali korzo se ukrašava sa Polaris zvezdama, pahuljicama i „Magic gerland“ ukrasima.

Šetališta i trgovi će biti ukrašeni sa novogodišnjim figurama - Veliki i mali jelen, Meda i poklon, Deda Mraz, porodica Sneško Belić.

Novogodišnja jelka se ukrašava sa svetlećim lančanicama i kuglama crvene i bele boje.

Postavlja se novogodišnja svetlosna dekoracija, zasvetleće 5. decembra

Izvor: Subotica.com
Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije Postavljanje novogodišnje svetlosne dekoracije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4264

Povezana vest

Povezane teme

dekorativna rasveta

novogodišnja dekoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.