Komentara: 12
Pregleda: 5790

Zapuštene ulice na Makovoj sedmici i na Radanovcu

12.09.2013. u 13:33h
Izvor: RTV
Pre nekoliko dana RTV Vojvodine se obratio Lajoš Roža iz Subotice, koji već godinama pokušava da sanira oštećene atarske puteve u svojoj mesnoj zajednici. Nakon obilnih kiša ili snega putevi su, kako ističe, u tako lošem stanju da često ni vozilo hitne pomoći ne može da prođe.
Zapuštene ulice na Makovoj sedmici i na Radanovcu

Stanovnici Makove sedmice i Radanovca već uveliko strahuju od predstojeće jeseni i zime. Atarski putevi koji su sada još uvek prohodni već se sada posle malo oblnije kiše pretvaraju u blato, a situacija se dodatno pogoršava kada padne sneg.

Meštani ove dve mesne zajednice suštinski imaju samo dva zahteva - da se put izravna, a drugi da se na ivicama puta naprave kanali da bi se voda slivala dalje.

Lajoš Roža za RTV Vojvodine kaže da je proteklih godina više puta iz sopstvenih sredstava sanirao nekoliko puteba i kaže da iste dodatno uništava poljoprivredna mehanizacija i vozila preduzeća "Vojvodina šume", ali da se posle niko od njih ne vrati da pomogne u poravnavanju.

Zapuštene ulice na Makovoj sedmici i na Radanovcu

"Ne tražimo asfalt, tražimo prohodan put, da se jednom ili dvaput godišnje put izravna i da ne uništavamo automobile kada prolazimo tim putevima prepunim neravnina i rupa" - izjavio je Lajoš Roža, stanovnik Makove sedmice.

Da bi se ovi atarski putevi doveli u red potrebno je da zahtev Direkciji za izgradnju grada Subotice upute nadležni iz mesnih zajednica i da to naznače kao prioritet, što se, kako kažu u Direkciji, nije desilo, ali i da jeste pitanje bi bilo da li bi u gradskom budžetu bilo dovoljno sredstava za realizaciju ovakve aktivnosti.

"Kod odabira prioriteta uzima se u obzir deo grada gde je veća naseljenost i gustina saobraćaja. Na ovoj konkretnoj relaciji je retka naseljenost, svega par kuća koristi taj put." - izjavio je Petar Balažević, zamenik direktora Direkcije za izgradnju grada Subotice.

Zapuštene ulice na Makovoj sedmici i na Radanovcu

Loši putevi otežavaju život mnogim građanima ovih mesnih zajednica. Dešavalo se više puta da ulicom ne mogu da prođu ni taksisti ni kola hitne pomoći, a dodatan problem predstavlja i nedovoljno jasno označavanje ulica.

U ovom delu grada živi oko 500 ljudi, ranije su tu bile pretežno vikendice i napuštene kuće, ali danas je slika sasvim drugačija i sve je više onih koji odlaze iz grada i povlače se na periferiju.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5790
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

makova sedmica

radanovac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.