Komentara: 23
Pregleda: 8247

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

14.05.2020. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Investicije poput izgradnje Zelene fontane u centru grada, Akva parka na Paliću, te radovi na rekonstrukciiji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta nisu stajali ni tokom vanrednog stanja. Dok se oni odvijaju u skladu sa situacijom, planirana obnova fasada u centru grada moraće da sačeka bolje dane.
Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Subotica će, početkom avgusta ove godine dobiti modernu parternu fontanu na mestu nekadašnje Zelene fontane, koja zbog velikog oticanja vode skoro deceniju nije bila u funkciji.  Radovi su počeli početkom februara, a prema planu koštaće 147.614.546 dinara sa PDV-om.  U zgradi Narodnog pozorišta odvija se VIII-1 faza koja obuhvata ugradnju scenske tehnike – mehanike, kao i zanatsko-građevinski radove a njena vrednost je 597 miliona dinara.

- Bilo je problema u izvođenju radova tokom vanrednog stanja, najviše zbog nabavke materijala, ali što se tiče Zelene fontane ona će biti urađena i pre roka  - najavio je medijima gradonačelnik Bogdan Laban. – Sa projektima izgradnje Akva parka i velnes centra na Paliću i rekonstrukcijom  i adaptacijom zgrade Narodnog pozorišta doći će do pomeranja rokova izgradnje, a trenutno ne možemo da preciziramo koliko. Rekli smo da će velnes centar biti završen do kraja leta, ali to nije moguće zbog problema na koje smo nailazili tokom epidemije, ali će on  sigurno biti završen do kraja godine. Izgradnja Narodnog pozorišta će biti završena iza nove godine,  najverovatnije tokom prve polovine iduće godine. Faza koja se radi nije mogla da bude završena u predviđenom roku, i kada  ona bude pri kraju krenućemo sa javnom nabavkom za pretposlednju fazu, a zajedno sa  republikom i pokrajinom uradićemo taj posao do kraja, na veliko zadovoljstvo svih građana.

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Projekat kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice, koji podrazumeva obnovu čak 17 objekata i kompletan krug ove zdravstvene ustanove je spreman. Projekat podrazumeva 35.000 kvadrata bolničkog i šest hektara dvorišnog prostora, sa saobraćajnicama, vodovodnom i kanalizacionom mrežom, tertermoenergetskim postrojenjem a u njegovu realizaciju biće uloženo oko 30 miliona evra koje će finansirati Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

- Projekat je završen i naša bolnica je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i prva će krenuti sa rekonstrukcijom, dogradnjom i izgradnjom novih objekata. Obezbeđena su sredstva a fokus Vlade Srbije je da se prioritet da zdravstvenim objektima a sada smo videli da kada imate kvalitetan zdravstveni sistem možete da se izborite i sa ovakvom epidemijom, i to na kvalitetan način – ističe gradonačelnik.

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Ono što će, pak, morati da sačeka je obnova fasada na zgradama u centru grada.  Da bi ceo centar grada dobio novi izgled, ove godine planirano je i uređenje fasada objekata koj okružuju zgradu Narodnog pozorišta – zgrada u Branislava Nušića 2 (zgrada Ravela), Korzo 4 i Trg Republike 2. Za tu namenu trebalo je izdvojiti 250 miliona dinara, od čeka bi 200 miliona došlo iz Uprave za kapitalna ulaganja Vlade Vojvodine a 50 iz gradskog budžeta. Rebalansom pokrajinskog budžeta, koji je umanjen za 4.2 milijarde dinara, odnosno 5.4 procenata, odlučeno je da se ove godine odustane od finansiranja ove investicije.

- Projekat uređenja fasada će sačekati jedno vreme, da izađemo iz ove situacije i da sagledamo sve okolnosti – rekao je gradonačelnik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 8247

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.