Komentara: 0
Pregleda: 1726

Zajedničke pripreme ekipa Crvenog krsta iz Subotice i Niša za republičko takmičenje

10.08.2018. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
U Crvenom krstu Subotica trenutno je u toku kamp u kojem se zajedno pripremaju ekipe Crvenog krsta iz Subotice i Niša za državno prvenstvo u pružanju prve pomoći, koje će se održati u septembru u Beogradu.
Zajedničke pripreme ekipa Crvenog krsta iz Subotice i Niša za republičko takmičenje

Pre desetak dana, ekipa Crvenog krsta Subotice boravila je kod svojih kolega u Nišu, dok će u naredna tri dana biti domaćini priprema za republičko takmičenje u pružanju prve pomoći.

- Mnogo nam znače ovakva druženja, jer pomoću njih razmenjujemo iskustva i znanje, tako da učimo jedni od drugih i nadamo se daljoj saradnji. Od republičkog takmičenja očekujem bolji rezultat nego prošle godine, da dam sve od sebe, ali i da se zabavim i družim sa svim kolegama iz drugih organizacija - kaže Aleksandar Petrić, koji je član Crvenog krsta Subotica već šest godina.

Ista očekivanja ima i njegov vršnjak, Petar Marinković iz Niša, kojem će ovo biti peto učešće na državnom prvenstvu.

- Pripreme za sada teku dobro i zadovoljni smo pokazanim. Ove godine se najduže spremamo i mislim da smo sada ozbiljniji i spremniji za takmičenje. Najbitnije je da budemo smireni i sigurni u svoje znanje, jer ako smo nesigurni to će se odmah primetiti, a to sudije ne vole da vide. Važno je da budemo samouvereni i da držimo kontrolu nad celom situacijom - objašnjava Marinković.

U kampu Crvenog krsta trenutno se pripremaju ekipe podmlatka i omladine iz Subotice i Niša, a prema  rečima Siniše Trajkovića, sekretara gradske organizacije Crvenog krsta, u naredna tri dana vežbaće realistični prikaz povreda, oboljenja i stanja.

- U pitanju su klasične trenažne pripreme, podeljene po grupama. Danas smo radili upotrebu eksternog defibrilatora i kardiopulmonalnu reanimaciju, a sutra ćemo biti napolju na trenažnim poligonima, gde ćemo uvežbavati pristup povređenima i obolelima - naglašava Trajković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1726
Povezane teme
crveni krst crveni krst subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.