Komentara: 2
Pregleda: 3808

Zajednička strategija razvoja turizma

29.08.2012. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je održan radni sastanak za izradu zajedničke strategije razvoja turizma u Subotici, Somboru i Segedinu. U toku je realizacija prekograničnog IPA projekta pod nazivom: “Udružene inicijative razvoja turizma zasnovanog na zajedničkom nasleđu, secesiji”.
Zajednička strategija razvoja turizma

Inicijator projekata je Turistička organizacija grada Subotice, a nosioci su Neprofitni turistički d.o.o. “Segedin i regija” i grad Subotica. U okviru projekata je planirana izrada Zajedničke strategije razvoja turizma mikro-regije koja je poverena Otvorenom univerzitetu.

Turisti kada dođu u Suboticu obično se oduševe centrom grada. Secesija je poseban umetnički pravac koji se odrazio pre svega u visokoj umetnosti arhitekture, slikarstva i skulpture ali u primenjenoj i dekorativnoj umetnosti. Nastao je kada je naglo počela da se razvija privreda i kao reakcija protiv privredne civilizacije krajem XIX veka. Dominiraju forme u ornamentu kao što su cvet, list, ljudska i životinjska tela. Subotica i Segedin su gradovi bogati kulturnim nasleđem, gde se posebno ističu zgrade građene u stilu secesije.

Predstavnici turističkih organizacija, lokalnih samouprava, hotelijeri i drugi turistički radnici okupili su se u Subotici kako bi izradil istrategiju za razvoj turizma. Cilj je da se turisti zadrže više od dva dana u Subotici i Segedinu.

Suština projekta je kulturno nasleđe kao zajednička osnova za kreiranje jedinstvenog turističkog mikro-regiona Segedin-Subotica-Sombor sa zajedničkom razvojnom strategijom, prezentacijom i nastupom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3808
Povezane teme

Turizam Subotica

turizam palić

secesija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.