• Pregleda: 4025

Zahtev da Subotica bude grad bez GMO

Udruženje TERRA'S, Centar za ekologiju i održivi razvoj - CEKOR i Regionalni Arhus centar Subotica pokrenuli su inicijativu za donošenje Deklaracije prema kojoj će Subotica biti grad bez proizvodnje i trgovine genetički modifikovanih organizama (GMO).
Zahtev da Subotica bude grad bez GMO

Nacrt Deklaracije je prosleđen gradonačelniku Modestu Duliću i njegovim pomoćnicima, predsednici Skupštine Mariji Kern Šolja, te odborničkim grupama i članovima Gradskog veća, sa molbom da se razmotri, a potom usvoji.

U tekstu Deklaracije je naglašena veoma važna pozicija lokalne samouprave u definisanju i sprovođenju politike o pitanjima GMO.

Takođe, inicijatori su izrazili spremnost za daljim koracima i neposrednim uključivanjem organizacija civilnog društva u razmatranje i donošenje predloženog akta, te predložili da se zajednički organizuje javni skup sa temom GMO u lokalnoj samoupravi u cilju što kvalitetnijeg informisanja, ne samo predstavnika lokane samouprave, već celokupne javnosti.

Izvor: RTV

povezane teme

5
Cannibal Odgovori
Нема ништа од тога, моћни приватни капитал ће прегазити те невладине организације као шлепер жабу. Јер, ГМО храна је небројено пута здравија од плеснивих и отровних помија које производи мафија специјализована за органску "храну".

http://www.slobodnaevropa.org/content/rezultati-analize-mleka-iz-holandije/24921852.html

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=03&dd=11&nav_id=694239
mali Odgovori
Mlacenje prazne slame ,gmo je usao 2008 na mala vrata
radijalac Odgovori
Cannibalizam je opasna bolest!
Po cannibalu je prozvodnja organske hrane mafija, a zagovornici GMO nisu mafija?
Mafija je nastala na Siciliji.
Imate premise.Zaključite sami!
Neophodan Odgovori
Evo prilike da svako od nas doprinese svojim glasom za peticiju...
http://www.peticije24.com/referendum_protiv_gmo
h_d Odgovori
Ovim putem ne bih ulazio u pro et contra GMO diskusiju. Meni mnogo više trenutno bode oči postojanje ovih štetočina od, nazovi, "Organizacija civilnog sektora" koji svoj raison d'etre (smisao postojanja) crpe različitim ad hoc peticijama, lobiranjem i mrešćenjem po otvorenim i zatvorenim univerzitetima za koju pride dobijaju donacije, stimulacije i na kraju krajeva plaĆe. Briga njih da l' je dopola puna ili dopola prazna čaša GMOa, bitno je da se nešto rola, da se nešto šatro radi, da parica i dalje kapa. Eto, to je bitno u ovoj ujdurmi od pisanja tzv. deklaracija. Ebo vas pos'o drugari.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.