Komentara: 5
Pregleda: 4683

Zahtev da Subotica bude grad bez GMO

11.03.2013. u 16:41h
Izvor: RTV
Udruženje TERRA'S, Centar za ekologiju i održivi razvoj - CEKOR i Regionalni Arhus centar Subotica pokrenuli su inicijativu za donošenje Deklaracije prema kojoj će Subotica biti grad bez proizvodnje i trgovine genetički modifikovanih organizama (GMO).
Zahtev da Subotica bude grad bez GMO

Nacrt Deklaracije je prosleđen gradonačelniku Modestu Duliću i njegovim pomoćnicima, predsednici Skupštine Mariji Kern Šolja, te odborničkim grupama i članovima Gradskog veća, sa molbom da se razmotri, a potom usvoji.

U tekstu Deklaracije je naglašena veoma važna pozicija lokalne samouprave u definisanju i sprovođenju politike o pitanjima GMO.

Takođe, inicijatori su izrazili spremnost za daljim koracima i neposrednim uključivanjem organizacija civilnog društva u razmatranje i donošenje predloženog akta, te predložili da se zajednički organizuje javni skup sa temom GMO u lokalnoj samoupravi u cilju što kvalitetnijeg informisanja, ne samo predstavnika lokane samouprave, već celokupne javnosti.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4683

Povezane vesti

Povezane teme

terras

gmo

genetski modifikovana hrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.